A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Lion Babe: Jump Hi – új klip Vanessa Williams lányától +FRISSÍTÉS: a teljes Lion Babe EP + videó az összes számhoz!

2014. november 13., 19:50

Az első fekete Miss America, a szépségkirálynőből sikeres színésznővé és R&B-pop énekesnővé lett Vanessa Williams lányai közül Jillian Hervey az anyja nyomdokába lépett: zenész-producer pasijával közös Lion Babe nevű projektje élén decemberben adja ki első EP-jét, melyhez ma jött meg a második klip.

Az 1989-es születésű Jillian (becenevén: Jilloncé) pár éve táncos-koreográfusként diplomázott, modellként és színésznőként is próbálkozik, de dalszerző-énekesnőként is izgalmas: kiállásban Beyoncét, míg énekstílusában Jill Scottot és (főleg) Erykah Badut idézi. Lion Babe nevű neo-soul projektjét a multiinstrumentalista-producer Lucas Goodman társaságában indította, akivel magánéletükben is párt alkotnak. 2012 végén adták első koncertjüket és mutatták be Treat Me Like Fire című első kislemez- és klipdalukat, ami mellé csak most két év után érkezett meg a második Oroszlánbébi-videó a Jump Hi című számhoz (december 15-én megjelenik a címnélküli első Lion Babe EP is, melyre az eddigi két dal mellé további kettő is kerül).

lionbabe-gambino

A Jillian által írt Jump Hi érdekessége, hogy Lucas egy Nina Simone-hangmintát is illesztett bele, sőt a stúdióba még egy hús-vér sztárvendéget is hívtak a komikus-színészből lett rapper, Donald Glover, azaz Childish Gambino személyében. A remek dalhoz a New Yorkban forgatott klipet maga a duó jegyzi Kate Moross rendezőnővel közösen.

a Treat Me Like Fire című első Lion Babe-klipdal 2012 decemberéből:

a másfél perces Intro kisfilmje:

Jillian az anyjával és a nagymamájával:

lionbabe-moms

http://www.lionbabe.com
http://jillonce.tumblr.com

.
FRISSÍTÉS: a Lion Babe EP megjelenésnek napján, december 15-én a Jungle Lady című új klipdal mellett felkerültek a YouTube-ra a Don’t Break My Heart és Little Dreamer című számok is (ez utóbbi az EP vinyl kiadásának bónuszdala)!

.
FRISSÍTÉS 2: 2015 januárjának végén a 2012-es Treat Me Like Fire klipdal egy második videót is kapott!

.
FRISSÍTÉS 3: 2015 májusában a Don’t Break My Heart is kapott egy videót, így az EP sztenderd kiadásának mind az öt számához lett klip!

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39