A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Little Dragon: High +FRISSÍTÉS: Sweet – Yukimi Nagano együttesének újabb klipdala a Season High album elé

2017. február 14., 23:43

Lykke Li és Kiki közös Birds dala után maradjunk a svédeknél továbbra is: az idei Valentin nap nem tengett túl új zenei produkciókban, de a göteborgi Little Dragon elektro-soul popkvartett – élén névadójával, a japán származású Yukimi Nagano énekesnővel – épp ma mutatta be szerelmes bódulatú új dalát. Az előző évtizedben a budapesti A38-on anyazenekarával és a Koop nu jazz kollektívával egyaránt fellépő Kis Sárkány a 2010-es években már a Gorillaz, DJ Shadow, SBTRKT, a TV On The Radio-projekt Maximum Balloon és az OutKast-rapper Big Boi produkcióiban is közreműködött, tavaly a De La Soul remek visszatérő lemezén és Flume friss Grammy-díjas Skin albumán is – de ez a High című új klipdal 2014 óta ez az első önálló Little Dragon-szám.

Az 1982-ben svéd-amerikai anyától és japán apától Göteborgban született Yukimi az elmúlt tíz évben négy Little Dragon-albumot adott ki zenésztársaival, Fredrik Källgren Wallin basszusgitárossal, Erik Bodin dobossal és Håkan Wirenstrand billentyűssel, de már úton van az ötödik is – amíg a hivatalos lemezbejelentésre várunk, lássuk ízelítőként a mai Valentin napon bemutatott High című új klipdalt, melynek nyugis, ünnepi hangulatú szövege szerint hősnőnk már attól is kellően bódult, ha szerelme vállára hajtja a fejét, de azért rásegítenek még egy kis fűvel is pluszba. A finom downtempo/elektro-soul számhoz a kellően betépett – havas skandináv tájba egzotikus bazárt álmodó – videó készült Ossian Melin rendezésében.

FRISSÍTÉS: a Valentin napi High klipdal után a Little Dragon tagjai március 8-án, a nőnapon is közzétettek egy friss számot közelgő új albumukról, aztán ehhez a Sweet című táncdalhoz is bemutattak egy videót Ossian Melin rendezésében!

FRISSÍTÉS 2: a sztárproducer James Ford és Patrik Berger (Robyn, Charli XCX, Santigold stb.) közreműködésével készült, április 14-re bejelentett új album számlistája és borítója!

Little Dragon: Season High (2017)

1. „Celebrate” (featuring Agge)
2. „High”
3. „The Pop Life”
4. „Sweet”
5. „Butterflies”
6. „Should I”
7. „Don’t Cry”
8. „Strobe Light”
9. „Push”
10. „Gravity”

.
két klip az együttes 2014-es Nabuma Rubberband albumáról, a Grant Singer rendezte Underbart és a Nabil által leforgatott Pretty Girls:

a Little Dragon 2009-es budapesti A38-as fellépéséről itt az After The Rain című dal:

.
néhány emlékezetes kollaboráció:

az OutKast-rapper Big Boi 2012-es albumára két Little Dragon-közreműködés is került, a lemezről egy harmadik közösen írt számot (Mama Told Me) pedig élőben is előadtak együtt a zenekar egyik az évi koncertjén:

DJ Shadow feat. Little Dragon: Scale It Back – 2011-es videoklip:

SBTRKT feat. Little Dragon: Wildfire – 2011-es videoklip:

.
Gorillaz feat. Little Dragon: Empire Ants – az egyik közös 2010-es dal Damon Albarnékkal, stúdióverzióban és élőben is:

.
mutatóba itt van Yukimi Nagano két Koop-közreműködése is, a 2006-os Come To Me és a 2001-es Summer Sun:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39