A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Lorde jegyzi a Talking Heads feldolgozásalbum harmadik kislemezét

Wágner Gábor
2024. március 28., 16:11

Idén jelenik meg az Everyone’s Getting Involved: A Tribute to Talking Heads’ Stop Making Sense című nagylemez 16 feldolgozással. A Paramore és Teezo Touchdown után Lorde-n volt a sor, aki a Take Me To The Rivert vette kezelés alá.

A sort a Paramore nyitotta január végén a Burning Down The House feldolgozásával, majd érkezett február végén Teezo Touchdown és a Making Flippy Floppy, most pedig, március zárultával ismét itt egy újabb verzió, ezúttal a Take Me To The Riveré, a feldolgozó pedig Lorde. Ez a dal egyébként eredetileg nem Talking Heads szám, hanem Al Green írta 1974-ben, ám nem ő vitte sikerre, hanem 5 évvel később David Byrne és zenekara. A Talking Heads viszont akkora slágert gyártott belőle, hogy elég sokan hiszik azt, hogy ez az ő számuk, Al Green neve pedig fel sem merül bennük.

A lemez további közreműködői között találjuk még többek között Miley Cyrust (aki valószínűleg a Psycho Killert fogja előadni), a The Nationalt, a BadBadNotGoodot meg a Toro y Moi-t. A pontos megjelenési dátumot még nem tudni, de reméljük, minél hamarabb érkezik a lemez. Egyébként eddig mindhárom előadó nagy-nagy tisztelettel nyúlt hozzá az eredeti számhoz, és sokat nem variáltak rajta. Mondjuk annyira erős, pontos és jó számok, hogy annyira nem is baj. Mutatjuk a másik két számot is:

Érdemes még megnézni az album reklámfilmjét, ami az első kislemez előtt érkezett, így a Paramore szerepel benne, arról szól, hogy az énekesnő, Hayley Williams kap egy pakkot. A szellemes videót egyébként ketten rendezték: a Paramore dobosa, Zac Farro és AJ Gibboney.