A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Lorde videosorozata az új dalok áthangszerelt élő verzióival + egy Paul Simon-feldolgozás

2017. augusztus 18., 9:37

A Melodrama című briliáns második albumával idén visszatért 20 éves új-zélandi dalszerző-énekesnő Lorde a Green Light és Liability című beharagozó számokkal való első tévéfellépés után áprilistól kezdte el koncerteken játszani az új dalok élő verzióit a lemezen is hallható szintetizátoros hangszerelésben, de legutóbbi két fesztiválfellépésén már egy-egy akusztikus gitárkíséretű feldolgozást is bemutatott a Martha Wainwright-féle Bloody Mother Fucking Asshole-ból és a Me And Julio Down By The School Yard című Paul Simon-dalból – most pedig egy videosorozatban saját Melodrama albumának féltucat kulcsdalát is előadja intim hangszerelésben, élő dobok, gitár, zongora, vonósnégyes és fúvósszekció, vagy épp csak egy énekkórus kíséretében.

A New York-i legendás Electric Lady stúdióban (és az épület tetején) felvett átdolgozások között a Writer In The Dark című dalban az album társszerző-producere, a Fun.-multiinstrumentalista Bleachers-frontember Jack Antonoff is feltűnik Lorde mellett ugyanannál a régi zongoránál, mely magának az albumnak a születésében is kulcsszerepet játszott.

a Vevo x Lorde videosorozat bevezető kisfilmje után a hat áthangszerelt dal a hivatalos YouTube-csatornán szereplő sorrendben. . .

Melodrama Reimagined at Electric Lady (Vevo x Lorde)

Writer In The Dark
Supercut
Sober
Hard Feelings / Loveless
The Louvre
Homemade Dynamite

. . . és a számok lemezen hallható sorrendjében:

Sober
Homemade Dynamite
The Louvre
Hard Feelings / Loveless
Supercut
Writer In The Dark

.
a Me And Julio Down By The School Yard című 1972-es Paul Simon-szám feldolgozása Jack Antonoff gitárkíséretével Lorde koncertjén augusztus 13-én a San Franciscó-i Outside Lands fesztiválon – a dal a konferálással együtt és jobb minőségben külön is:

az 1972-es Paul Simon-dalhoz 1988-ban forgatott klip, Big Daddy Kane és Biz Markie konferálásával:

Twin Shadow – újabb klipdalok a dominikai-amerikai producer-énekes ötödik albumáról
jún. 21., 3:13
Laura Mvula feat. Simon Neil: What Matters – klipduett a Biffy Clyro frontemberével
jún. 20., 20:30
Natalie Imbruglia: Build It Better – videoklip a hat év után érkező új Firebird albumról
jún. 19., 17:18
Idles-, Soccer Mommy- és Starcrawler-számok a Dark Nights: Death Metal Soundtrack albumon
jún. 18., 5:59