A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Lou Doillon: Burn – videoklip Charlotte Gainsbourg húgának új albuma elé

2018. december 20., 18:20

Charlotte Gainsbourg múlt héten jelentette meg Take 2 című ötszámos EP-jét, most pedig húga is előállt új lemeze beharangozó klipjével: Jane Birkin legfiatalabb lánya, a szintén párhuzamos színész-énekesnő karriert folytató Lou Doillon, aki a 2012-2015 közt kiadott sikeres albumai után egyedüli női fellépőként szerepelhetett John Cale sztárparádés párizsi The Velvet Undergorund & Nico-emlékestjén, 2019 februárjára jelentette be Soliloquy című harmadik nagylemezét, melyre egyik nagy példaképét, Cat Powert is meghívta duettezni.

A francia filmrendező Jacques Doillon (A kis bűnöző, Az ifjú Werther, Ponette, Rodin – Az alkotó) és az angol színésznő Jane Birkin lányaként 1982-ben született Lou a modell-színésznő pályája mellett elismert grafikus és dalait teljesen egyedül komponáló gitáros-énekesnő is, akinek már 2012-es bemutatkozó albuma, az Étienne Daho produceri segédletével készült Places is platinalemez lett, és elnyerte az év női előadója díját a következő Les Victoires de la musique („a francia Grammy”) gálán. 2015-ös Lay Low című második lemezét a Timber Timbre kanadai psych-folk/blues zenekar multiinstrumentalista-frontemberével, Taylor Kirkkel készítette, de most bejelentett harmadik albumán már az eddigi tradicionális hangzásoknál modernebb, elektronikusabb, eklektikusabb irányba kívánt mozdulni.

Arra vágytam, hogy közvetlenebb legyek. Az, hogy különböző emberekkel, különböző stúdiókban és különböző energiákkal dolgoztam, gazdagabb eredményt hozott annál, mint amikor egyetlen producerrel készítettem egy egész lemezt. Szélsőségeket akartam, és összekapcsoltam őket” – mondja Lou a 2019. február 1-jén érkező Soliloquy albumról, melyen a közös duettre beugrott Cat Power mellett a párizsi The Dø popduóból Dan Levy és a reimsi The Shoes elektro-rock együttesből Benjamin Lebeau voltak a vendégproducerei (az utóbbival készült a Burn című beharangozó klipdal is).

.
az album számlistája és borítója:

Lou Doillon: Soliloquy (2019)

Brother
The Joke
All These Nights
Last Time
Too Much
It’s You (feat. Cat Power)
Burn
Flirt
Nothings
Soliloquy
Widows
Snowed In

.
a dalszerző-gitáros-énekesnő legutóbbi lemeze, a 2015-ös Lay Low album a Where To Start videójával. . .

Left Behind
Above My Head
Where To Start
Nothing Left
Lay Low
Lou Doillon
Weekender Baby
Let Me Go
Good Man
Worth Saying
Robin Miller
So Still

. . .és a 2012-es Places nagylemez Questions And Answers, Devil Or Angel és ICU klipdalai:

.
Lou Doillon és Charlotte Gainsbourg az édesanyjukkal, Jane Birkinnel egy friss karácsonyi Vogue címlapon:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39