A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Lucius: Born Again Teen – új klipdal a brooklyni indie pop zenekartól

2015. december 7., 23:50

A 2013-as Widewoman debütalbummal feltűnt Lucius brooklyni indie pop együttes két egyenöltözetű énekesnőjét az elmúlt egy év során többször is láthattuk: Jack White európai turnéján előzenekaroskodtak (a bécsi koncerten is ők melegítettek be), David Byrne sztárparádés Contemporary Color műsorának szereplőiként St. Vincenttel együtt vokáloztak az egykori Talking Heads-vezér legújabb dalában, sőt a Pink Floyd-alapító Roger Waters is velük tartotta meg legújabb szerzeményének ősbemutatóját a My Morning Jacket zenészeinek kíséretében. Most végre saját diszkográfiájukat is tovább viszik: 2016-ra bejelentett második albumukat egy remek klippel harangozzák be.

A Lucius férfinév mögött álló dalszerző-billentyűs lányok, Jess Wolfe és Holly Laessig a bostoni Berklee School of Music énekszakos hallgatóiként indítottak együttesüket, melyet aztán New Yorkba, egészen pontosan Brooklynba költözve bővítettek kvintetté három faszival, Dan Molad dobossal, Peter Lalish gitárossal, illetve gitáron és dobon egyaránt játszó Andrew Burrival (a Lucius színpadi felállását a szimmetria uralja: középen két egymásnak fordított szinti, mindkét szélen egy-egy dobcucc).

lucius

lucius2

A 2012-es címnélküli EP után a 2013-as első albumon már több remek klipdal (Turn I Around, Hey Doreen) is jelezte a kezdeti tradicionálisabb Americana-hatások felől a slágeres art-pop felé az átmenetet, és a 2016. március 11-re beígért második albumhoz, a Good Griefhez közzétett első kislemez, a Born Again Teen az eddigi legjobb produkciójuk ebben az irányban – meg a videója is igen szórakoztató.

lucisu-born

.
a magánkiadású címnélküli Lucius-EP után az első albumra is átkerült Go Home című dal díjnyertes animációs videója 2012-ből:

a Tempest klipje 2013-ből:

a szintén az első albumról való Don’t Just Sit There akusztikus előadása egy rákos gyerekeket zeneterápiával segítő jótékonysági program keretében:

egy teljes tavalyi Lucius-koncert a seattle-i KEXP rádió szervezésében:

.
az új album borítója és számsorrendje a deluxe kiadás bónuszaival:

Lucius: Good Grief (2016)

Madness
Something About You
What We Have (To Change)
My Heart Got Caught on Your Sleeve
Almost Makes Me Wish for Rain
Gone Insane
Truce
Almighty Gosh
Born Again Teen
Better Look Back
Dusty Trails
Strangers
You Were on My Mind

My Heart Got Caught on Your Sleeve (Demo)
Dusty Trails (Demo)
Better Look Back (Demo)
Let’s Dance

lucius-good

Szerző:
A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39