A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Lúdbőrözés. Endorfin. Nevetés. Még5Milliárd.

K.K.
2014. október 20., 9:00

Október 22-én az igen mókás Bëlga zenakar lép fel az Akvárium Kis Halljában. Ennek alkalmából tíz kérdést tettünk fel a zenekar egyik tagjának, akiről ekkor még azt hittük, hogy a neve: Még5Lövés.

Milyen érzés Még5Lövésnek lenni?

Még5Mill: Fasza, élvezetes, mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, ha teheti. Bár a legutóbbi lemezünk megjelenése óta már Még5Milliárd a nevem, de hallgatok a Még 5 Lövésre, a Még5-re, a Lövésre és a Még-re is.

Kinek adod az adód 1%-kát?

Még5Mill: Általában a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek.

Mi volt a leghosszabb idő, amit emberrel beszélgetés nélkül töltöttél?

Még5Mill: Egy-két óra. Ha jól elvagyunk a gondolatainkban (többnyire egy baráttal), akkor ez természetes. Nem kell mindig pofázni.

Egytől-tízig terjedő skálán mennyire vagy elégedett az utolsó dolgotokkal?

Még5Mill: Kilenc. A tizes nagyon ritka, ahhoz kell valami, ami nem rajtam múlik. Kell hozzá valami együttállás, amit nem én befolyásolok még…

Mi a zene funkciója az életedben, és mit gondolsz, mit jelent a titeket hallgatók életében?

Még5Mill: Az enyémben az energiával való feltöltődés, jó esetben a lúdbőrözés, endorfin, valamikor a nevetés, a jókedv. De szerintem a többségnek is ez.

Hogyan viszonyulsz ahhoz, hogy a popzenéről sokan azt gondolják, érett férfiak megrendelésére, koordinálásával és üzleti tervek megvalósításával leginkább a felnőtt közönségnek készül?

Még5Mill: Kinek mi a popzene. Az én olvasatomban a popzenét a huszonévesek legalább annyira csinálják is, és fogyasztják is.

Mi a legcikibb dolog, ami valaha történt veled a színpadon?

Még5Mill: Idén nyáron történt. Felmentem a színpadra, még szólt az intro, megpróbáltam ugrabugrálva felmérni a színpad méretét. A hátsó részre már nem jutott elég fény, csak egy nagy, fekete függöny volt kifeszítve. Meg elég sötét volt a napszemüvegem is, úgyhogy melléléptem a színpadnak és leestem. Szerencsére a függöny kicsit megfogott. Aztán visszamásztam.

Mi az első kérdés, amit felteszel egy új ismerősnek?

Még5Mill: Mit melózol?

Mi tesz valamit jóvá vagy rosszá?

Még5Mill: A tehetség és belefektetett munka mennyisége.

David Bowie vagy inkább Bob Dylan?

Még5mill: Melyiknek volt több csaja?


Bëlga koncert, 2014. október 22, este 8 óra, Akvárium/Kis Hall
Facebook-esemény
Jegyár: 1900 Ft (Elővétel), 2400 Ft (Aznap)

Szerző: K.K.