A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Lykke Li: Hard Rain / Deep End +FRISSÍTÉS: videoklip mindkét dalhoz, az új So Sad So Sexy album elé

2018. április 19., 10:39

A legutóbbi nagylemezét 2014-ben kiadó svéd dark pop díva Lykke Li az elmúlt két évben a Peter Bjorn And John- és Miike Snow-tagokkal, illetve gyermeke apjával, az amerikai sztárproducer Jeff Bhaskerrel alapított Liv szupergrupp élén mutatott be dalokat és klipeket (Wings Of Love, Dream Awake, Heaven, Hurts To Liv ), továbbá énekelt billentyűs-vokalistnőjével, Kikivel is (Birds), de idei Sziget-fellépésére már új szólóalbummal érkezik, melyről ma egyszerre két számot is bemutatott (az egyiket a Vampire Weekend-extag Rostam társaságában). FRISSÍTÉS: egy hónappal később – már az Utopia című első klip után – a Hard Rainhez is, és a Deep Endhez is érkezett egy-egy videó!

Az elmúlt egy évtizedben kiadott három Lykke Li-nagylemez (Youth Novels – 2008, Wounded Rhymes – 2011, I Never Learn – 2014) után negyedikként 2018. június 8-án megjelenő So Sad So Sexy album számlistáján az egyetlen featuring név a portlandi rapper Aminé (Adam Aminé Daniel, 1994), de a zenei segédek között majd nyilván találunk még érdekes közreműködőket. Rögtön a lemez nyitódalának, a Hard Rainnek például a Vampire Weekendből ismert Rostam a társszerző-producere, míg a Deep End című második számnak a hangzását Jeff Bhasker mellett a Frank Ocean-kollaborátorként elhíresült Malay (polgári nevén: James Ryan Ho), illetve a Drake-kel és Kendrick Lamarral is dolgozó kanadai trap/hiphop producer T-Minus (született: Tyler Williams, 1988) alakította ki.

a Rostam társaságában készült Hard Rain című nyitódal:

FRISSÍTÉS 2: az Anton Tammi által rendezett videoklip, melyben a svéd képzőművész Moley Talhaoui játssza az énekesnő partnerét !

az album trap alapú Deep End című második száma:

FRISSÍTÉS: a dal hivatalos klipként ezt a mobiltelefonos vertikálvideót kapta!

a másfél perces albumbeharangozó videó még április elejáről:

.
a lemez borítója és számlistája:

Lykke Li: So Sad So Sexy (2018)

1 ‘Hard Rain’
2 ‘Deep End’
3 ‘Two Nights’ [feat. Aminé]
4 ‘Last Piece’
5 ‘Jaguars In The Air’
6 ‘Sex Money Feelings Die’
7 ‘So Sad So Sexy’
8 ‘Better Alone’
9 ‘Bad Woman’
10 ‘Utopia’

.
Lykke Li legutóbbi felvétele a néhai folk-rocker Jim Croce (1943–1973) Time In A Bottle című dalának feldolgozása volt februárban:

Desperate Journalist: Fault – klipdal az új Maximum Sorrow! albumról
ápr. 14., 13:22
Royal Blood: Boilermaker – ​klip a Queens Of The Stone Age vezérével felvett számhoz
ápr. 13., 20:14
Mick Jagger & Dave Grohl: Eazy Sleazy – karanténdal a Rolling Stones- és Foo Fighters-vezérektől
ápr. 13., 18:25
Danny Elfman – klipdalok a filmzeneszerző 37 év után bejelentett szólóalbumáról
ápr. 12., 18:33