A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Lykke Li Johnny Casht dolgozott fel a Netflix fantasyje kedvéért

Wágner Gábor
2024. március 4., 13:38

Nők napján, vagyis március 8-án debütál a Netflix első negyedévének egyik nagy durranása, a Damsel című fantasy (magyar címe: A hercegnő és a sárkány), aminek főszerepét a Stranger Thingsből ismert ifjú tehetség, Millie Bobby Brown alakítja. Ehhez a filmhez dolgozta fel Johnny Cash egyik legnagyobb slágerét a svéd énekes-dalszerző Lykke Li.

A filmet Juan Carlos Fresnadillo rendezte, aki korábban olyan filmeket készített, mint az Intacto és a 28 héttel később. Millie Bobby Brown mellett olyan színészek bukkannak fel a Damsel című filmben, mint Robin Wright, Angela Bassett és Ray Winstone. A történet szerint egy kötelességtudó fiatal lányt (őt alakítja Millie Bobby Brown) hozzáadnak egy herceghez, ám a megérdemelt boldog házasság helyett a lányt egy régi adósság törlesztésére szánják egy sárkány számára. Ő viszont szeretné túlélni a kéretlen kalandot.

A film egyik vezérdalát Lykke Li szállítja, akiről utoljára 2022-ben hallottuk, akkor jelent meg EYEYE című ötödik nagylemeze. A filmhez Johnny Cash egyik legnagyobb slágerét, az 1963-es Ring Of Fire-t dolgozta fel az eredetitől merőben eltérő verzióban. Kimondottan jól áll a számnak az új forma, és reméljük, a film is lesz olyan jó, mint Lykke Li feldolgozása.

Ez pedig itt a film trailere:

Szerző: Wágner Gábor