A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

M83: Oceans Niagara – videoklip az új Fantasy albumhoz

2023. január 10., 19:51

Az 1980-as születésű francia multiinstrumentalista-producer-énekes Anthony Gonzalez az M83 projekjével 2016 után 2023-ban is visszatér a Sziget Fesztiválra, és ahogy annak idején a Junk album anyagával érkezett, úgy most is hoz egy friss sorlemezt. A köztes időben kiadott egy instrumentális anyagot a 2007-es Digital Shades Vol. 1 folytatásaként (DSVII), bemutatott pótlólagosan egy videót a 2011-es Hurry Up, We’re Dreaming sikerlemez egyik számához (My Tears Are Becoming A See), továbbá készített egy újabb soundtrack albumot bátyjának, Yann Gonzalez filmrendezőnek (Knife+Heart). Most viszont Yann is forgatott egy M83-klipet öccsének, életében először – a Fantasy című új nagylemez beharangozó dalához.

A 2023. március 17-re bejelentett Fantasy albumot Anthony a 2005-ben megjelent Before The Dawn Heals Us című harmadik M83-sorlemezhez hasonlítja: „Azt akartam, hogy ez az album nagyon hatásos legyen élőben. Az ötlet az volt, hogy valami olyasmivel térjek vissza, ami közelebb áll a Before The Dawn Heals Us energiájához. A gitárok és szintetizátorok kombinációja mindig benne van a zenémben, de talán jobban érvényesül ezen az új lemezen, mint az előzőeken. . . Szövegileg és vokálisan jobban jelen akartam lenni, még ha ez eleinte ijesztőnek is tűnt. Azt gondoltam, ha ezt elérem, akkor ez az album személyesebb lesz, mint a korábbiak.”

Az új lemez ismét Justin Meldal-Johnsen hangmérnök-producerrel készült (aki az előző évtized M83-anyagai mellett Beckkel, a Nine Inch Nailsszel, a Paramore-ral és a Wolf Alice-szel is dolgozott), de besegített rajta az élő felállás billentyűs-szaxofonosa, Joe Berry és a már említett Yann Gonzalez is, aki korábbi M83-albumokon is feltűnt egy-egy dal szövegíró-társszerzőjeként, most viszont egy klipet is rendezett az Oceans Niagara című beharangozó felvételhez, ami öccse szerint olyan, mint egy Neu!-szám!

Beyond adventure
Beyond adventure
Beyond adventure
Beyond adventure

.
az új Fantasy album számlistája az alábbi Bandcamp-lejátszón:
FRISSÍTÉS: február 9-én meghallgathatóvá vált a lemez fele, az első hat szám!
FRISSÍTÉS 2: március 17-én a teljes album is!

.
Yann Gonzalez legutóbbi rendezése a brit The xxtrió basszista-énekesének, Oliver Simnek készített és tavaly májusban a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott Hideous című 22 perces queer horror rövidfilm volt. . .

. . . mely a szeptemberben megjelent azonos című Oliver Sim-szólóalbumHideous és Fruit klipjeinek képanyagát is tartalmazza:

Hideous (feat. Jimmy Somerville)
Romance With A Memory
Sensitive Child
Never Here
Unreliable Narrator
Saccharine
Confident Man
GMT
Fruit
Run The Credits

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39