A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ma 30 éves a Hole második nagylemeze, ami Kurt Cobain öngyilkossága után jelent meg pár nappal

Wágner Gábor
2024. április 12., 9:05

1994. április 12-én adták ki a Live Through This című Hole albumot, ami kimondottan sikeres lemez volt mind a kritikusok, mind a rajongók körében.

Míg a Hole bemutatkozó nagylemeze fanyalgást váltott ki, nem minden ok nélkül, addig ezzel a lemezzel Courtney Love és zenekara bizonyította, hogy helyük van a pop-rock zenei palettán. A lemezt a Miss World című szám vezette fel, ami két héttel a nagylemez előtt jelent meg, majd még további három kislemez követte az elsőt. A beköszönő szám elég jól sikerült:

Ez pedig a teljes lemez, ha kedvet kaptál volna:

Anno üröm volt az örömben, hogy a lemez pár nappal Kurt Cobain öngyilkossága (április 8.) után jelent meg, és sokan halottgyalázást és tiszteletlenséget kiáltottak, sőt még azt is feltételezték, hogy a lemezt valójában a Nirvana frontembere írta (néhány számban egyébként vokálozik). Ezt később mindenki megcáfolta, mindenesetre valóban fura, még 30 év távolából nézve is, hogy a férjed megöli magát, te viszont pár nappal később kiadsz egy lemezt és örülsz neki. De hát valójában ilyen érzéketlen a showbiznisz meg a zeneipar. Azért a Hole második nagylemeze tényleg jó, még 30 évvel később is.

Szerző: Wágner Gábor
Címkék: ,