A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ma este 9-kor: NEDUA – A Nyugalom Szigete

2014. november 17., 10:31

A NEDUA – A Nyugalom Szigete 120 percben, a TST Sambhala Tibet Központ szerkesztésében minden hétfőn 21.00-kor hallható az openairradio.hu adásában. A műsort vasárnap reggel 6 órától ismételjük meg.

A NEDUA egy tibeti szó, és azt az állapotot fejezi ki, amikor a dzogcsen buddhista az erdei elvonulás alatti gyakorlatok során erős fizikai és tudati kimerültséget követően hanyatt fekszik a földön karjait és lábait szétterítve, az ellazult állapotban akár órákig is eltölt. Ennek a nyugalomnak és letisztult állapotnak a jegyében valamint szellemiségében ajánljuk NEDUÁ-t – A Nyugalom Szigetét.

A műsort Urbán-jógi vezeti, aki a töretlen szellemi úton járva és gyakorlatokat végezve kísérletet tesz  a létezés értelmének megértésére minden pillanatban, valamint minden cselekedetét és motivációját az érzőlények iránti együttérzés és bölcsesség motiválja.

A NEDUA társműsorvezetője Urgyen, azaz Urgyen és a legvégén is Urgyen. És az Urbán-jógira vonatkozó meghatározás talán vele  kapcsolatban még jobban helytálló.

A NEDUA  adása rendszerint két részből áll.  Az első részben egy-egy vendéggel beszélgetünk, vagy esetleg egymás között, olyan témákban, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a szellemiség hagyományához, legyen az buddhista vagy más tradíció. A beszélgetéseket, riportokat a témához kapcsolódó zenékkel vagy egyéb hanganyagokkal lazítjuk.

A NEDUA második részében zenei válogatást adunk, általában a tradició kínálatából – híven az openairradio.hu szellemiségéhez, vagyis: mindhalálig zene és kevés szövegelés.

Ha ismered Tibetet, a buddhizmust vagy szellemi úton jársz, vagy ha nem ismered Tibetet, nem vagy buddhista, hallgasd hétfőnként a NEDUA adását a Sambhala Tibet Központ szerkesztésében. Egy két évtizede működő alapítvány a Neduában változatos utakon járja be a buddhista tradició és kultúra szélesebb, keskenyebb ösvényeit. Tibet szimbólum, egy jel, ami magán hordozza földünk szinte minden baját, tragédiáját, de a szellemi út nagy  lehetőségét is. Ha neked, kedves és figyelemes hallgató bármilyen ötleted, igényed vagy elvárásod van a NEDUA műsorával kapcsolatban, nyugodtan írj a következő címre: sambhala@tibet.hu

A NEDUA – A Nyugalom szigete meghallgatható a tibet.hu lapon is.

Ma esti vendég:
Agócs Tamás buddhista tanító, tibetológus.

Beszélgetés a Dalai Láma most megjelent, Tiszta fényű tudat című könyvéről.
Csatlakozzon Őszentségéhez, a Dalai Lámához egy spirituális utazásra. A tibeti vallási vezető megmutatja, hogyan élhetünk valódi jelentéssel teli életet úgy, hogy születésünktől haláluk percéig elmélyülten meditálunk tudatunk valódi természetéről, az úgynevezett tiszta fényről. Ahogy feltérképezzük e belső birodalmat, képesek leszünk rá, hogy megbecsüljük és értékeljük a nekünk kiszabott idő minden pillanatát, és előrehaladjunk a megvilágosodás ösvényén. A sorsfordító kaland itt kezdődik, a Tiszta fényű tudat lapjain. A könyv, fenti bevezető sorai adják az Agócs Tamással való beszélgetés alaptémáit.

Címlapfotó: Tibet.hu

Címkék: