A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ma este az Egokurzusban: Kukorelly Endre

2015. október 15., 8:00

Aki nem olvas kortárs irodalmat, az is lehet tájékozott a szerzőivel kapcsolatban. A csütörtöki Egokurzusban, este 6-tól  Kukorelly Endre írót Kessel Krisztina feszegeti. Addig is itt van 9 idézet tőle, a többi 91 majd az adásban.

701871

Magáról:
„Én semennyit sem látok magamból. Nem látom, nincs meg, nem találom. Néhány tovább már nem alakuló, rendes vagy nem rendes magyar nyelvű mondat, ennyi látszik, ebből látszik, hogy van az Én.”

A munkáról:
„Az írótábor olyan, mint egy tudományos konferencia. Érdekes előadások és még érdekesebb folyosói élet. Szép lányok.”

Ars Poetica:
„Az van, amit leírok.”

A férfi-női kapcsolatról:
„…térdeljen le, ügyes kislány, a mutatóujjamat a feje tetejéhez érintem, óvatosan megnyomom, éppenhogy már ettől remegni kezd. Mintha bekapcsolnám, mint egy komputert. Beindítok egy mosógépet.”

A miniszterelnökről:
„A Viktor úgy tudja, legjobb, ha nála van a labda. Nem csapatjátékos, nem passzolós fajta. Az ilyen pedig nem jó futballista, ha ügyes, tehetséges is. Inkább bokszolónak, vívónak való.”

A nőkről:
„Végigsírja az utat a kocsiban hazafelé, mert ő ezt, értsem meg, csak a szerelmének engedi, nekem nem engedi. Megértem. Nem engedi, hanem hagyja.”

Az LMP-ről:
„Egyáltalán nem akarok befolyással lenni rájuk, azt akarom, hogy olyanok legyenek, amilyennek én látom őket, és kész.” (2010-ben.)

A drog-hatásról:
„Szövegen dolgozni, és valami eredményre bukkanni olykor, az igazi drog-hatás. Nők, futball, szöveg, bizonyos zenék, terített asztal, áprislis vége a kertemben, nagyjából ezek. Szövegszerűen olvasni a létezést.”

Az öregedésről:
„Ha foglalkozol vele, pont annyi éves vagy, ahány vagy, ha nem foglalkozol vele, nincs probléma. Amíg el nem kezded érezni, hogy ez se megy, meg az se megy. Futballozás közben bosszant leginkább, hogy nem tudom mindig megcsinálni, amit szeretnék. Ha edzenék, persze. Viszont régen sem edzettem, mégis jól ment.