A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Ma este ránk szakad az Ég – DJ Bootsie koncert a Trafóban

- PP -
2016. december 27., 17:50

Különös csillagászati eseménynek lehetünk ma tanúi este 8-tól Budapesten, a Trafóban: ránk szakad az ég. DJ Bootsie új, Ég címmel december 14-én megjelent EP-jét mutatja be „elektroakusztikus” felállásban.

A tavaly megjelent In Solem Verti című nagylemeze után tőle szokatlan tempóban adott ki új EP-t DJ Bootsie, a magyarországi hip-hop szamurájok szervezetének elnöke. Az Ég a harmadik album egyenes ágú leszármazottja: Bootsie az In Solem Verti munkálatai alatt született ötleteket, vázlatokat dolgozta ki és prezentálta a tőle megszokott minőségben.

Bár „csak” 4 szám, mélységeinek és magasságainak köszönhetően jóval többet kapunk, mint 20 percet. Egy újabb kísérletező, önmaga határit feszegető anyagot, amelynek mindegyik tétele egy-egy mini utazás az univerzum egy-egy kevéssé felfedezett pontjára. Ha néhányszor meghallgatjuk egymás után, minden tudatmódosítás nélkül kerülhetünk módosult tudatállapotba.

Mint mindig, ezt várhatjuk a ma esti koncerttől is, amelyen a megszokott Bootsie Trio-s felálláson túl Grünvald László vibrafonon, marimbán, steel drumon, Kerek István hegedűn, Ligeti György pedig gitáron játszik. Újabb epikus utazásra számíthatunk tehát, amit VJ Kemuri fog majd káprázatos vetítéseivel teljessé tenni. A koncertre mindenki saját felelősségére léphet csak be: ha valóban ránk szakad az ég, azért sem a szervezők, sem a zenekar nem vállalja a felelősséget.

DJ Bootsie EP bemutató

12.27. 8 óra

Trafó

Facebook eseményoldal.

Szerző: - PP -
Címkék: