A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Mac DeMarco az új Myd- és Crowded House-klipekben

2020. október 29., 9:28

A bohém kanadai Mac DeMarco lelkes közreműködő mások klipjeinél: gondoljunk csak a Tops együttes Way To Be Lovedjában látott pöcsvillantására, az Iggy Popnak forgatott Sonalira, a Jenny Lewis-féle Rabbit Hole-ra vagy a Strokes-énekes Julian Casablancas tavalyi The Voidz-kisfilmjére! Most egy másik Mac, a Fleetwood Mac aktuális gitáros-énekese, Neil Finn is őt kérte fel ausztráliai anyazenekarának, a tíz év után új számmal visszatért Crowded House-nak a vicces videójához – amivel egy időben a francia diszkóproducer Myd is közzétett egy Mac DeMarco-duettklipet.

Az idén harmincéves DeMarco a 2019-es Here Comes The Cowboy albuma után legutóbb 2020 júniusában mutatott be Stephen Colbert tévéműsorában egy új szólódalt Fooled By Love címmel, majd ősz elején Benny Sings (Tim van Berkestijn) holland popénekessel szerepelt egy Rolled Up című közös klipben, és a szintén holland származású brit indie-soul dalnok Yellow Days (George van den Broek) társaságában is jegyzett egy The Curse című kislemezdalt.

Legfrissebb kollaborációja a francia Club Cheval tánczenei kollektíva négy producertagjának egyikeként elhíresült Myd (Quentin Lepoutre) 2021-re várható első szólóalbumát felvezető Moving Men című közös szerzemény – a két havert rajzfilmfiguraként láthatjuk Alexandre Nart animációjában, ahol a címbeli genya költöztetők a Dire Straits 1985-ös Money For Nothing klipklasszikusának cipekedő melóspárosát idézik meg még tahóbb formában.

A Myd-rajzfilmmel egy időben érkezett egy másik vicces klip a fénykorát a nyolcvanas-kilencvenes években élő Crowded House melbourne-i pop-rock zenekartól, mely kerek tíz év kihagyás után készítette el Whatever You Want című visszatérő számát Mitchell Froom amerikai sztárproducerrel – a másnapos videóját pedig Nina Ljeti rendezőnő forgatta Mac DeMarco főszereplésével.

.
ráadásként itt van Mac DeMarco két kollaborációja ősz elejéről, a Benny Singsszel közös Rolled Up és a Yellow Days-féle The Curse. . .

. . .ez pedig a nyáron bemutatott Fooled By Love szólódal a Stephen Colbert-műsor házizenekarát vezető Jon Batiste zongorakíséretével:

Morrissey: Rebels Without Applause – a Bonfire Of Teenagers albumról, Red Hot Chili Peppers-zenészekkel
nov. 26., 6:30
Romy & Fred again..: Strong – a szólópályára tért The xx-frontlány újabb dala a DJ-producerrel
nov. 15., 6:08
Fever Ray: Carbon Dioxide – újabb dal az öt év után érkező új Radical Romantics albumról
nov. 10., 17:23
dEUS: Must Have Been New – a tíz év után érkező új How To Replace It albumról
nov. 9., 8:13