A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Madonna sem anyagias lányként kezdte a pályát, hanem mint punk

2023. január 17., 11:26

Szegény Madonna, minél jobban igyekszik megfelelni a kornak és a trendeknek, annál inkább lesz egyre halványuló árnyéka régi, dicsőséges önmagának. Madonna a lehető legrosszabbul öregszik, viszont fiatalnak kimondottan szimpatikus és progresszív volt. A popkarrierje előtti időkben előbb egy egész jó punkbandában, majd egy szintén egészen jó new wave zenekarban énekelt. Sőt nemcsak énekelt, hanem még dobolt meg gitározott is.

A Youtube tele van értékesebbnél értékesebb zenetörténeti ritkaságokkal, az egyik ilyen pedig Madonna múltja, méghozzá azokból az időkből, hogy híressé vált volna. A 70-es végén ő is becsatlakozott a punkmozgalomba, majd egy new wave zenekarban énekelt, hogy aztán nem sokkal később elindítsa popzenei karrierjét, amit viszont már jól ismerünk.

Madonna 1978-ban költözött New Yorkba, ahol a következő évben összejött a Breakfast Club nevű punkbanda gitárosával, Dan Gilroyjal. New Yorkban, Queensben éltek egy lakóházzá átalakított régi zsinagógában. A későbbi énekesnő akkor még táncosnőnek készült, de eleinte nem alakultak jól a dolgai, ezért a pasija gondolt egyet, és megtanította dobolni, merthogy a zenekarának nem volt állandó dobosa. A dobolás pedig nemcsak, hogy jól ment Madonnának, de vérszemet is kapott. Énekelni és gitározni tanult, sőt elkezdett dalokat is írni, akkor még a Breakfast Club számára, melynek teljes jogú tagja lett, énekelt, dobolt és gitározott is. Felvettek egy lemezre való számot, melyek akkor csak kazettán és kis példányszámban jelentek meg. Viszont nemcsak érdekesek, de jók is a dalok.

1980-ban Madonna szakított Gilroyjal és így a Breakfast Clubbal is. Ekkor találkozott össze egy régi barátjával, Stephen Brayjel, akivel dalokat kezdtek írni, és megalapították az Emmy nevű new wave zenekart. Felléptek kisebb klubokban, felvettek egy demót is, minden ígéretesen alakult – majd Madonna meggondolta magát, és inkább a szólópálya mellett tette le a voksát. Ami ezután következett, azt már mindenki jól ismeri. Egyébént pedig az Emmy sem volt egy rossz zenekar.

Szerző:
Címkék:
Megjelent a Rush, a Måneskin már nagyon várt új albuma
jan. 25., 11:13