A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Mágneses vonzerő az Akvárium Klubban

2015. november 17., 11:00

A Mongooz and the Magnet Magyarország legmultikultibb zenekara: a jelenleg Pécsen operáló triót ugyanis egy ír, egy norvég és egy magyar srác alkotja. A formációt Ian O’Sullivan és a Magnus Maloy alapította 2014-ben, hozzájuk csatlakozott a hangmérnök és jazzdobos Imre Gábor.

Mint oly sok sikeres hazai zenekar, ők is a Pécsi Egyetemen találtak egymásra, amit Ian például summa cum laude évfolyamelsőként végzett el – az, hogy jelenleg nem Írországban keresi magát halálra, remekül példázza zene iránti elkötelezettségét.

A MatM tagjai amellett, hogy lelkesek, nagyon szépek és még okosak is, nem elhanyagolható tény, hogy szuper zenét játszanak. A rhythm & blues és a blues rock határán egyensúlyozó, a műfajokat pedig szétesős funkkal és érzelgős soullal árnyaló zenekar egy négyszámos EP és egy videoklip (She Gonna Leave Me) után idén jelentkezett a Ki Mit Tube versenyre is, ahol egészen a döntőig jutottak, illetve a Hangfoglaláson is második helyezést értek el. A szakma beléjük vetett hitét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Cseh Tamás programban nyertek támogatást jövő év elejére tervezett első nagylemezükhöz. A Mongooz and the Magnet első önálló koncertjén most bizonyíthatja a közönségnek, hogy bőven rászolgálnak a hirtelen jött népszerűségre.

Az este folyamán vendégük a szintén nemzetközi felállással (holland és új-zélandi) működő MY BABY, akik másfél éve még teljesen ismeretenként léptek fel a SXSW fesztiválon, idén pedig már a Glastonburyn koncerteztek, és 12 állomásos önálló angliai turnéjuk után érkeznek az Akváriumba. 2016 egyik legnagyobb reménységének kikiáltott, szintén trió felállású zenekar fő csapásiránya ugyancsak a blues, ezt vegyítik soullal, gospellel és fűszerezik pszichedéliával.

Mongooz and the Magnet, MY BABY

Akvárium Klub, 2015. december 3.

https://www.youtube.com/watch?v=0SJCWMb6fPM