A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Magyar pszicho – Frenk új albuma és lemezbemutató az Akváriumban

2017. december 5., 10:21

Magyar pszicho címmel ötödik nagylemezét jelenteti meg Iggy Pop és Prince legközelebbi magyar rokona: Frenk. Elszakadva a nagyvárosi éjszakáktól, a dalok ezúttal a személyes terekre reflektálnak: a vasárnapi ebéd kilátástalansága, az általános igazságok tévedése, a drogok hamis világa, a mindennapi pszicho folyamatosan itt kísért. A legfrissebb Frenk-féle kortünet bemutatója december 29-én lesz az Akvárium Klubban.

foto: Indián

Frenk a Magyar pszicho című új nagylemezéről:

„Már sokszor, sok helyen elmondtam, hogy a koncepciófolytonosság híve vagyok, minden lemezem kapcsolódik valamennyire az előzőhöz, vagy egy korábbihoz. A zenében és a szövegben is vannak átfedések. Az utóbbi időben nagyon sok fekete zenét hallgattam, leginkább régi funk, afro funk lemezeket, amik nagyon nagy hatással voltak rám. Ezeket magamba szívom, meggyúrom, a magam képére formálom, aztán sajátosan frenkes stílusban kiköpöm, leöntve egy kis groteszk mázzal. Annyi minden történik velem-velünk, az országban, a világban, hogy kénytelen vagyok valahogy reflektálni ezekre a magam módján. Nagyon sok szövegíró gondolja magát költőnek, vagy világmegváltónak, pedig nem kéne, ezek csak dalszövegek, amiket jó esetben néhány száz, vagy ezer ember ordít részegen egy fesztiválon, ami persze jó érzés. Én csak egy zeneszerző vagyok, némi közlési kényszerrel megáldva. A Jobb megijedni, Meztelen szemekkel, vagy a Magyar pszicho ennek a közlési kényszernek a végterméke, nem túl tolakodó formában. ​Az anyag zenei társ-producere és hangmérnöke Vastag Gábor, aki egyben gitárosa is a zenekarnak. Egy élmény vele együtt dolgozni. Mind emberileg, mind zeneileg teljes a harmónia közöttünk, ami a végeredményt tekintve egyáltalán nem mindegy. De ugyanezt elmondhatom a zenekar többi tagjáról is, akik igen magas színvonalon csinálnak rezgő levegőmolekulákat a zenei agymenéseimből. Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy enyém az ország egyik legjobb zenekara. Aki nem hiszi, járjon utána.”

Frenk: Meztelen szemekkel

A december 29-i koncerten az Akváriumban megvásárolható lesz a Magyar pszicho című lemez, de megrendelhető a www.frenk.hu weboldalon keresztül is.

Hallgass bele!
Spotify

iTunes

Deezer

Itt vannak az első Music Hungary díjátadó győztesei
dec. 2., 11:52