A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Mai Lan: Haze – újabb klipdal az M83 francia énekesnőjétől

2016. november 24., 10:18

Az M83 aktuális felállásának vietnami származású francia énekesnője, Mai Lan a Go! című slágerrel együtt összesen négy számban szerepelt az együttes idei Junk albumán (a Sziget-koncerten a szokásos három helyett sajnos csak kettőt adott elő, és a Laser Gun nem volt köztük, így kimaradtunk a dalhoz koreografált kung fu magas rúgásaiból), de jövőre már egy saját nagylemezre is számíthatunk tőle. A júniusi frenetikus Technique klipdala után múlt hónapban két másik beharangozó számhoz is forgatott videót a párizsi PANAMÆRA kollektívával: a Vampire című dalra még várnunk kell, de a Haze klipjének már tegnap megtartották a premierjét.

Az 1982-es születésű Mai Lan Chapironnak már bő egy évtizedes diszkográfiája van: már 2006-ban megjelentek hiphopszámai a bátyjának, a filmrendező Kim Chapironnak a Sheitan című horrorjához kiadott filmzenelemezen (a Gentiment je t’immole című dalával elég szép sikert is aratott), 2012-ben már eklektikus pop-rock hangzásra váltva állt elő első saját albumával (Mai Lan), 2013-2014-ben pedig az elektronikus tánczene felé orientálódva a zenész-producer Nicolas Nekmouche társaságában alakított Freaky Little Things projekttel jelentett meg EP-ket (Nightfall / What A Bad Day, Saturne).

A már az első albumnál is bevált társszerző-hangmérnök-producer Max Labarthe-tal és Shamir producerével, Nick Sylvesterrel készülő második Mai Lan-nagylemez felvezetéseként a harsányan zakatóló Technique után most egy finomabb downtempo dal érkezett: a Haze az énekesnő elmondása szerint az élet és halál közti időtlen és ködös térről szól (elvesztett valakit, akit nagyon szeretett, és reméli, hogy még kap tőle valami jelet), és a dal sejtelmes videója is ehhez igazodik.

a kislemez borítóképe nagyban:

mailan-haze

a PANAMÆRA stábjával már a következő klip, a Vampire forgatásán:

mailan16panam

.
a nyári kislemezdal, az eredetileg angolul közzétett Technique más nyelveken: spanyol. . .

. . . és német verzióban:

.
Mai Lan egy másik idei felvétele, közreműködés a Birdy Nam Nam francia DJ-producer kollektíva új Dance Or Die albumán szereplő Hammer Head című számban:

.
ráadásként itt vannak az énekesnő tánczenei projektjének, a Little Freaky Thingsnek a 2013-2014-es dalai is:

Nightfall

What A Bad Day

Saturne

April March & Olivia Jean: Palladium – francia-angol feldolgozáslemez Jack White kiadójánál
márc. 5., 23:51
Ladyhawke & Broods: Guilty Love – duettklip új-zélandi énekesnőktől
márc. 5., 9:26
No Rome, Charli XCX & The 1975: Spinning – közös dal
márc. 4., 18:28
St. Vincent: Pay Your Way In Pain – az első klipdal az új Daddy’s Home albumról
márc. 4., 13:59