A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Majdnem dokumentumfilm a Blahalouisianáról

2018. szeptember 20., 14:34

Áldokumentumfilmet forgatott a zenekar legújabb, Nekem az nem elég című számához. „Szándékosan túljátszottuk a szerepünket, és kifigurázzuk azokat a sztereotípiákat, amelyek körülveszik az együttest” – mondta Schoblocher Barbara.

A Nekem az nem elég a jövő tavaszra tervezett új Blahalouisiana lemez második dala. A legutóbbi, Nem vagyok egyedül című dalnál könnyedebb hangvételű szám lett, amely a nyári fesztiválhangulatot hivatott visszalopni az őszbe. A dalhoz készített klip forgatókönyvét az együttes találta ki, operatőre pedig Bátori Gábor volt. A videó főszereplője Czinki Ferenc, székesfehérvári író, a Szépírók Társaságának alelnöke, jelen szerepében egy újságíró, aki az együttessel készít riportot nyári turnéjuk során. Jegyzeteit egy régi írógépen készíti el, miközben bepillanthatunk a kulisszák mögé…

Új klipjükben a zenekar tagjai önmagukat alakítják, vagyis inkább önmaguk karikatúráját. „Szándékosan túljátszottuk a szerepünket, és kifigurázzuk azokat a sztereotípiákat, amelyek körülveszik az együttest” – meséli Schoblocher Barbara énekes. Slussz poén, hogy Czinki Ferenc valóban elkészítette a cikket, és a forgatás alatt készült analóg fotókat is megtekinthetjük a Recorderen.

A zenekar október második felében oroszországi turnéra indul, majd november 3-án az Akvárium Nagyhalljában adnak koncertet (vendégzenekar: Ligeti Gyuri Álomgyára).