A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Majka, latex és véletlenek a Klipszemle győztesei közt

2015. szeptember 19., 2:52

Péntek éjjel kihirdették az Első Magyar Klipszemle kategóriákra bontott bajnokait. A magyar popszakma egyedüli és elsőszámú, ám ígéretes filmparádéjáról pedig a szenzitív elsőfilmesek és trash-bajnokok mellett még a slágergyáros hiénák sem távoztak üres kézzel.

10848610_690951207672415_967710600962670044_o

Ahogy arról korábban beszámoltunk, közel 900 zenés-táncos kisfilmmel neveztek a kortárs magyar videoklipek csillagai mellett „baszott jó, lekereshetetlen véletlenfilmeseket” is felvonultató Első Magyar Klipszemlére. A budapesti Toldi moziban zajló kétnapos gálafesztivál csúcspontjaként a szervezők péntek éjjel hirdették ki a versenykategóriák legjobbjait, akik együttesen igen eklektikus képet festenek Magyarország audiovizuális dzsungeléről.

A legjobb klipért járó díjat a P.A.S.O. vihette haza a Részeg című dal vászonra viteléért, a legjobb rendezésért járó tapsot Fazakas Fanni, vagyis RUMEX Summer Syndrome klipje érdemelte ki, a legjobb operatőr címét Rév Marcellt nyerte el a Volkova Sisters Das Madel und die Dunkelheitjában való közreműködéséért. A legjobb koncepció trófeáját A.K.K.E.Z.D.E.T.P.H.I.A.I. Vagy mindegy című videója orozta el, míg a legjobb 2010 előtti alkotásnak a NEO Ranbo 13-asát választották. A legjobb animációért a Wellhello Apuveddmegjének legénysége vehetett át kitüntetést, miközben a legjobb trash nekifutás serlegét a Psycho Mutants az Everybody’s Young God című dalhoz készült klipjének köszönhetően teheti ki a polcra. A legjobb zene kategória győztese Majka lett a Belehalok című örökzöld könnyűzenei szerzemény által, a legkobb stylingért pedig yvent monq kapott vállveregetést. A no budget-művek közül a Bermuda Monte Carloja vitte a pálmát, a legjobb vágásért a Middlemist Red Multicoloured Driveját preparáló Érdi Zsófia kapott pontot, a látvány terén pedig a Qualitons Life Awaits videójának stábja tarolta le a mezőnyt. A zsűri Belau Hegyi Dórival közös Island of promise című számát jutalmazta különdíjjal.