A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Már megint itt kísért a karácsony szelleme: a Beatles Christmas Time-ját dolgozta fel a Spoon

2021. november 29., 2:09

A The Beatles 1967-ben megjelent Christmas Time (Is Here Again) című dalát dolgozta fel a Spoon. A track a Spotify Singles: Holiday Collection listájára készült, mely idén immár ötödszörre egy közel 4 órás playlistbe gyűjti a legnagyobb karácsonyi klasszikusok újraértelmezett verzióit. Az előadók sora igazán eklektikus, Julien Bakertől a Black Pumason át Miley Cyrusig mindenféle névvel találkozhatunk benne.

Spoon a maga felvételét Jim Eno Public HiFi stúdiójában rögzítette, Austinban. A frontember, Britt Daniel szerint az új változat igazi csapatmunka volt, melynek során eltértek a próbáikon megszokott metódustól, és igen hamar azon kapták magukat, hogy karácsonyi hangulatba kerültek. Az énekes-gitáros azt is elmondta, hogy ebben a dalban hallhatjuk a legtöbb tagot vokálozni.

Hallgasd meg a „Christmas Time (Is Here Again)” című dalt ide kattintva »

2022. február 11-én érkezik a Spoon tizedik albuma, a Lucifer on the Sofa, ami saját elmondásuk szerint a zenekar eddigi legtisztábban rock’n’roll lemeze, mely egyszerre intenzív és intim. A vérpezsdítő energiákat a lemez első beharangozója, a The Hardest Cut is masszívan szállítja. A lemez produceri munkálataiban a zenekaron kívül Mark Rankin (Adele, Queens of the Stone Age) is részt vett, de közreműködött az albumon Dave Fridmann és Justin Raisen is.