A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Marina And The Diamonds: Froot – a teljes album!

2015. március 17., 21:17

Az első két Marina And The Diamonds-album között a Szigetre is eljutó (és remélhetőleg most a harmadikkal is visszatérő) Marina Diamandis tavaly ősz óta havonta jelentkezett új lemeze beharangozó dalaival és azok videóival (Froot, Happy, Immortal, I’m A Ruin, Forget), a múlt héten pedig már napi rendszerességgel töltötte fel a többi számot YouTube-csatornájára – és mostanra már hivatalosan meghallgatható a teljes Froot album!

A görög származású walesi dalszerző-billentyűs-énekesnő a 2010-es The Family Jewels és főleg a konceptszerkezetét kommersz hangzással ellenpontozó 2012-es Electra Heart sok társszerző-producere után a harmadik Marina And The Diamonds-nagylemezt már teljesen egyedül írta és egyetlen producerrel (a Faultline projektből és Bat For Lashes mellől ismert David Kostennel) rögzítette. A Froot album – mely egy szakítás ihletésében íródott, de a szokásostól eltérően nem az elhagyott, hanem a kapcsolatnak véget vető fél szemszögéből – az egységességén belül is változatos tudott maradni, és a 2008-2009 körüli korai dalokhoz hasonlóan újra teljes fényében mutatja a huszonéves énekesnő minden erősségét. Ez a pozitív és életigenlő, érett és slágeres lemez igazi művészi, szerzői és előadói bravúr, méltó visszatérés az előző album műanyag hangzású kitérője után.

1. ‘Happy’
2. ‘Froot’
3. ‘I’m A Ruin’
4. ‘Blue’
5. ‘Forget’
6. ‘Gold’
7. ‘Pin Me Down’
8. ‘Solitaire’
9. ‘Better Than That’
10. ‘Weeds’
11. ‘Savages’
12. ‘Immortal’

.
a Blue és Happy című számok élőben a március 11-én adott londoni fellépésről, mely két év kihagyás után az énekesnő első rendes koncertje volt:

Marina a koncert előtt a backstage-ben:

marina-backstage

az albumborító nagyban:

marina-froot2

Kurt Vile új EP-je a néhai John Prine dalaival és egy közös duettjükkel
Sze. 28., 23:59
Royal Blood: Trouble’s Coming – Daft Punk-beütésű új dal az angol rockduótól
Sze. 27., 18:07
The Smashing Pumpkins: In Ashes – animációs sorozat + újabb dalok az új Cyr album elé
Sze. 25., 18:26
Oneohtrix Point Never-album a Chairlift-énekesnő Caroline Polachek szereplésével
Sze. 25., 12:38