A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Marina And The Diamonds: True Colors – Cyndi Lauper-feldolgozás

2016. január 6., 9:04

A Sziget Fesztiválon tavaly nyáron fellépő – decemberben elmaradt Akvárium-klubkoncertjének pótlását pedig március 3-ra meghirdető – Marina And The Diamonds a 2015 legjobb lemezei közt jegyzett Froot című harmadik albumának 12 saját szerzeménye mellé még felvett egy feldolgozást is. Egy éve épp a görög származású walesi dalszerző-énekesnő nevéhez fűződött 2015 legelső zenei kiadványa, de idén csak január 5-én kívánt boldog új évet rajongóinak egy eddig kiadatlan felvétellel: a True Colors című 1986-os Cindy Lauper-sláger zongorás átiratával.

Az amerikai énekesnőtől leggyakrabban a Girls Just Want To Have Fun című sikerszámot szokták feldolgozni (pár hónapja például a Chromatics hangszerelte át Cara Delevingne és Kate Moss közös Mango-divatvideójához hét különböző változatban), de az 1986-os True Colors album szintén No.1 slágerré lett címadó dala is igazi klasszikus ezen a téren. A norvég dalszerző-énekesnőnek, Ane Brunnak is az hozta meg a széles körű nemzetközi áttörést, amikor a 2008-as Changing Of The Seasons albumához bónuszként rögzített True Colors feldolgozását egy tévéreklámban is felhasználták. Marina puritán zongorás átirata is remekül sikerült, múlt éjszaka még maga Cindy Lauper is „Wow! Such a beautiful cover!” felkiáltással (meg egy szívecskével) osztotta meg saját közösségi oldalain.

a dal 1986-os eredetije Cyndi Laupertől:

a 2008-as Ane Brun-féle feldolgozás, mely a 2009-es Live At Stockholm Concert Hall koncert-CD/DVD kiadványára is felkerült:

marina-cyndi2

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39