A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Máris dalokat cenzúráz a Beats 1

2015. július 2., 14:01

Az Apple Music streaming-szolgáltatás keretében elindított ingyenes rádió nem váltott ki osztatlan lelkesedést.

A Beats 1 tevékenységével kapcsolatos észrevételeket a TechCrunch gyűjtötte csokorba. A rádió fő hangja Zane Lowe londoni DJ, akit még februárban szerződtetett az Apple, ő több mint egy évtizeden keresztül a BBC Radio 1 munkatársa volt. Kiderült, hogy a Beats 1 zajok beiktatásával cenzúráz bizonyos felvételeket, amelyek szövegeiben tiltott vagy annak minősülő szavak vannak.

A cél, hogy így tegyék családbaráttá az anyagokat. A cenzúra még a Beats alapítójának számító és Apple-alkalmazott Dr. Dre rapszámait is érinti.apple1-800x526

A műsor meglehetősen vegyes, egymást követik a drum and bass, a dance és a rock and roll számok. Érdekes az is, hogy Zane Lowe nem élő műsorokat sugároz, hanem folyamatosan ismétli a korábbi anyagokat, hogy így érje el a különböző időzónákban élő embereket. A Beats 1 három városban (Los Angeles, New York, London) rendelkezik stúdiókkal és az angol nyelvű program számos reklámot tartalmaz. A legtöbb országban az Apple ingyenes telefonszámot tett elérhetővé, amelyen keresztül a hallgatók dalokat kérhetnek. Az Apple Music részét képezi a napokban elérhetővé tett iOS 8.4-es frissítésnek. A Beats 1 adása a Mac és a Windows platformokon egyaránt elérhető iTunes 12.2 programon keresztül is hallgatható.

forrás: sg.hu