A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Mark Lanegan új albumával érkezik Budapestre

2019. november 6., 6:27

A „grunge hangjaként” is aposztrofált Mark Lanegan új lemezével tér vissza Magyarországra. A karcos hangú zseni élete során szinte minden fontos kortárs rock előadóval zenélt már együtt, szólókarrierje alatt eddig tizenegy albumot jelentetett meg – a legutóbbit Somebody’s Knocking címmel október 18-án. A friss nagylemezt november 25-én mutatja be zenekarával a Dürer Kertben.

Mark Lanegan karcos, lélekig hatoló hangját gyakran hasonlítják Tom Waits vagy Nick Cave orgánumához, és ha kiáll a színpadra, puszta jelenléte akkora figyelmet kíván, hogy egy gombostű leejtése is szinte szentségtörés. Az énekes a színpadi látvány helyett hagyja, hogy a gyakran melankolikus, sötét, bluesos dalai kerüljenek előtérbe, miközben ő egy mikrofonállványra támaszkodva énekli ki a lelkét.

Mark Lanegan a nyolcvanas évek közepén kezdte karrierjét a Screaming Treesben, majd a Queens of The Stone Age-dzel játszott; zenélt együtt Kurt Cobainnel és Krist Novoselic-kel, jellegzetes hangjának köszönhetően pedig számtalan zenekar kérte már fel együttműködésre. Duettezett például a Belle & Sebastian csellistájával, Isobell Campbellel, de szerepelt Moby, a Soulsavers és Unkle dalokban is.
Ahogy előző lemezén, az október 18-án megjelent Somebody’s Knockingon is fontos szerepet kap az elektronika. Mark elmondása szerint az elektronikus zene gyerekkora óta fontos számára, így az új lemezen van például egy New Order előtt tisztelgő darab is. A Somebody’s Knocking saját történeteit meséli el, lázas, hallucinogén víziókkal, karcos rockkal és ragyogó elektronikával díszítve.

Facebook-esemény

A Warpaint egy új meglepetés dallal ünnepli meg 20 éves fennállását
febr. 18., 9:14