A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Massive Attack feat. Young Fathers: Voodoo In My Blood – videoklip Rosamund Pike-kal

2016. február 23., 15:49

A bristoli Massive Attack januárban tért vissza a Ritual Spirit című négyszámos EP-vel, melyről a Trickyvel közös Take It There-hez rögtön egy kísérteties klip is érkezett az amerikai színész John Hawkes főszereplésével. Most egy hónappal később az EP egy másik dalához, a 2014-es Mercury Prize-nyertes Young Fathers skót hiphoptrióval közös Voodoo In My Bloodhoz is jött egy borzongató videó – a Gone Girl (Holtodiglan) című legutóbbi sikerfilmjéért Golden Globe- és Oscar-díjra is jelölt brit színésznővel, Rosamund Pike-kal.

A klipet a menő reklámfilmesként jegyzett brit Ringan Ledwidge rendezte, aki egy a játékfilmes próbálkozás, a 2006-os Gone (Bele a semmibe) című horror-thiller mellett régebben már forgatott pár emlékezetes zenei videót is (Travis: Coming Around, Turn, Gomez: Bring It On, Unbelievable Truth: Higher Than Reason, Whale: Crying At Airports, Elbow: One Day Like This stb. ), és ebben a mostani Massive Attack-klipben Rosamund Pike aluljárós koreográfiájával Isabelle Adjani őrült vergődését idézi meg a múlt héten elhunyt Andrzej Żuławski lengyel rendező Possession (Megszállottság) című 1981-es horrorisztikus művészfilmjéből.

massive-rosamund3

a Megszállottság című Żuławski-film aluljárójelenete Isabelle Adjanival . . .

. . . és a kanadai Crystal Castles 2012-es Plague című számához összevágott rajongói videó, amit aztán az együttes hivatalos klipnek is elfogadott, és emiatt eleinte a kevésbé tájékozott zeneblogok 2012-es képanyagnak hitték:

.
ráadásként még egy popkulturális érdekesség: az új Massive Attack-klipet a Clash néhai frontemberéről, Joe Strummerről elnevezett északnyugat-londoni aluljáróban forgatták!

joestrummersubway

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39