A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Mastodon: Asleep In The Deep – macskás videoklip + Trónok harca-szereplés

2015. június 19., 17:01

A XXI. század legsikeresebb metálzenekarai közt ünnepelt atlantai Mastodon tagjai szeretnek mókázni: a Trónok harca idei filmzenealbumára rögzített új daluk (White Walker) után magában a sorozatban is feltűntek statisztaként stílszerűen gondozatlan külsővel, most pedig legutóbbi albumuknak, a Once More ‘Round The Sunnak a klipsorozatát folyatják – az élő szerepjátékos High Road és a fekete twerk táncosnők seggrázásával botrányt keltő The Motherload után – egy őrült macskás videóval.

Az atlantai metalisták már a 2011-es Deathbound klipjében is szőrös bábokat szerepeltettek, de az speciálisan az Adult Swim kábeltévé-csatorna és annak kislemezsorozata számára készült (ráadásul a korábbi Mastodon-számokban maximum csak háttérvokálokat vállaló nagy bajszú ritmusgitáros Bill Keliher ordibált benne), most viszont az új albumuk egyik legambiciózusabb dalához rendeltek ilyen videót. A metálmércével mérve lassú fortyogású hatperces Asleep In The Deepben a két szakállas frontember, a basszista Troy Sanders és a tetovált homlokú Brent Hinds szólógitáros mellett az elmúlt évek során harmadik egyenrangú énekessé lett – amúgy mindhármuk közt a legszebb hangú – szövegíró-dobos Brann Dailor viszi a prímet (ezt a számot kifejezetten nehéz egyszerre dobolnia és énekelnie, élőben egyelőre még nem is játszották soha). A dalban vendégvokalistaként hallható a Valient Thorr haverzenekar frontembere, Valient Himself is, a szintetizátoros részeket pedig Jack White tavaly ősszel elhunyt fekete billentyűse, az egykori Mars Volta-tag Ikey Owens játszotta fel.

mastodon-cat2

A vicces macskás fotókkal és rövid mozgóképes előzetesekkel beharangozott Asleep In The Deep klip a helyi Silver Scream FX Lab horrormaszk-specialistáinak és a New York-i Hey Beautiful Jerk stúdió animátorainak segítségével készült, de legfőképpen Skinnernek, a legutóbbi Mastodon-albumborítót is jegyző oaklandi festő-grafikusnak az agyszüleménye – itt látható:

mastodon-asleep-poster

.
a bevezetőben említett tavalyi The Motherload és High Road klipek:

a Deathbound című 2011-es dal Adult Swim-bábvideója Brann Dailor napfogyatkozásos bevezetőjével:

.
a gitáros-énekes Brent Hinds a Trónok harca közreműködésről mesél:

mastodon-thrones1

mastodon-thrones2

a White Walker című Mastodon-dal a tévésorozat mellé márciusban megjelent Catch The Throne: Vol. 2 válogatásalbumról:

A színész-énekesnő Suki Waterhouse friss Local Natives- és Belle And Sebastian-kollaborációi
aug. 5., 17:23
Crime & The City Solution: Peace In My Time – klip az új The Killer album és a budapesti koncert elé
júl. 31., 23:17
Mitski: Bug Like An Angel – klipdal az új The Land Is Inhospitable, And So Are We albumról
júl. 26., 18:00
The Kills: New York / LA Hex – új klipdalok hét év után Alison Mosshart és Jamie Hince duójától
júl. 25., 19:39