A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Matt ‘Jason Bourne’ Damon: 1 milliós mondatok

2016. július 21., 15:26

Matt Damon mondatonként egymillió dollárt keres. Legújabb filmjében, a magyar mozikban július 28-ától látható Jason Bourne-ban mindössze 25 mondat hangzik el a szájából, a gázsija pedig 25 millió dollár.

Az elmúlt évek rengeteg sikere mellett van egy fájó kudarc is a színész karrierjében, amit máig nem hevert ki. Ez a 16 éve bemutatott Vad lovak, amelyet sem a közönség, nem a kritikusok nem szerettek. Damon meggyőződése, hogy remekműről van szó, de a gyártó Miramax stúdió tönkretette. A rendező, az Oscar-díjas Billy Bob Thornton négyórás filmet készített, aminek az első vetítésén a stúdiófőnökök elaludtak. Meg kellett vágni a felére a produkciót (1 óra 56 perces lett), és ezzel Damon szerint elveszett a lényeg.

A másik csapást az jelentette, hogy a stúdió Daniel Lanois teljes zenei anyagát kidobta, és egy másikkal helyettesítette. A stúdió kárpótlásul felajánlotta, hogy kiadják DVD-n a négyórás változatot, de Lanois annyira meg volt sértődve, hogy azt mondta: ha a mozikba nem volt jó az ő zenéje, akkor ne jelenjen meg DVD-n sem. A szintén sértődött Thornton támogatta ezt a döntését.