A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Mayberian Sanskülotts

2015. június 1., 10:44

A Mayberian Sanskülotts -t 2010 júniusában alapította Csordás Zita és Balogh Gallus.

Első albumukat, az Aloneinkápmegyer -t is ekkor vették fel, otthoni körülmények között, egy kazettásmagnóval. Egy évvel késöbb, 2011 nyarán az akkoriban felfutó hazai Lo-Fi hullámhoz kezdték sorolni őket, ezáltal egyre nagyobb figyelemhez jutottak. 2012 elején Tarcsi András személyében egy dobossal egészültek ki, majd vele együtt májusban felvették második lemezüket, a szintén lo-fi hangzású PseudoDeath-t. Miután András augusztusban kiszállt a zenekarból, az új dobos Hromkó István lett, majd röviddel utána Szigeti Árpád basszusgitáros is csatlakozott a zenekarhoz. 2014-ben a ”Feketrigó” című film kapcsán belekóstoltak a filmzeneírásba is, jelenleg egy hosszabb szünet után a harmadik lemezükön dolgoznak.

„A szomorú magyar női hang, a hamvadó cigarettavégek, újrahangszerelve, kiszállva a 80-as, 90-es évek kötött, lassan erőltetett alteréből, merítve a külföldi újpoppok ihletéséből, megszületett a zene, ami jó!”

„a magyar hálószoba-bumm proletárja. Térdig gázol a magyar alternatív zenetörténelemben, az álompop külföldi sémáiban, a mocskos szájú csináld magad zajongásban, valamint Karády Katalin és Méhes Marietta örökségében is. Néha egy dalban egyszerre.”

Facebook-oldal

Zenekarok, figyelem!

Az Open Air Rádió várja a tehetséges zenekarok jelentkezését. Ha zenekarotok van és nem kerültetek be a Dal-ba, nálunk nagy eséllyel rádiójátszásotok lehet. Küldjétek el legjobb számaitokat címünkre és csapatunk megvitatja, hogy rotációban játszik-e benneteket, vagy javasolja a Dal jövő évi előválogatóját.

E-mail: kontakt@openairradio.hu


Ten years before

Hallatlan “játszó-tér” feltörekvő zenekarokkal a popkultúráért. Upperground pillanatok sok szeretettel, havi két alkalommal csütörtökönként Budapestről!

Eltökélt célunk, hogy megmutassuk Nektek azokat a zenekarokat, akik még nem kerültek be a köztudatba, pedig ott van a helyük!

A Ten years before Facebook-oldala

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33