A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megérkezett az Amy Winehouse mozi trailere, elég hatásos lett, már most néznénk a filmet

Wágner Gábor
2024. február 2., 17:46

A filmet az angolok készítették, a rendező Sam Taylor-Johnson, az énekesnőt pedig egy fiatal színésznő, a még kevésbé ismert Marisa Abela játssza, akinek ez komoly kiugrási lehetőséget jelent, feltéve, hogy a film jó lesz. A trailer ígéretes, és Abela is elég jól hozza Amy Winehouse-t.

Az talán egy kis ijedelemre ad okot, hogy a rendező egyik első munkája volt a Szürke 50 árnyalata első része is, bár előtte egy egész kedves filmet hozott össze Nowhere Boy címmel John Lennon tinédszerkoráról, és az A Million Little Pieces című drogos filmje is egész jó volt.

Bár 2015-ben készült már egy dokumentumfilm Amy Winehouse-ról, a Back To Black című mozi annyiban más lesz, hogy kimondottan a film címéül is választott nagylemez keletkezését meséli el, vagyis a bemutatkozó album (Frank) és a nagy berobbanás közti időszakot helyezi a középpontba. De azért nem kell megijedni, nem amolyan szakmázós mozi lesz a Back To Black, hanem ízig-vérig drámai alkotás, elvégre a teljes sztori szomorú végét így is tudjuk.

A filmben brit színészek játszanak, úgyhogy azok fogják ismerni őket elsősorban, akik sok angol tévésorozatot vagy filmet néznek. A legtöbb nézőnek persze az Amy Winehouse édesapját alakító Eddie Marsan lesz a legismerősebb.

Bár Amerikában a filmet csak május 17-én mutatják be, mi már hamarabb láthatjuk, nálunk április 11-én kezdik vetíteni a mozik.

Szerző: Wágner Gábor