A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megfejtették, miért utálja mindenki a Nickelbacket

2016. április 17., 19:37

Egy új tanulmányból kiderül, a világszerte 50 millió lemezt eladó kanadai popegyüttes zenéje a holtponton átbukva egyszerűen túlságosan mainstream ahhoz, hogy a tömegek elfogadják.

nickelback1

2000 és 2014 közt, a nemzetközi sajtóban megjelent beszámolókra, kritikákra alapoz Salli Anttonen tanulmánya, mely arra próbál választ találni, miért örvend olyan rossz hírnek világszerte a Nickelback. A kanadai popegyüttes világszerte 50 millió lemezt adott el, a kétezertízes évek elején pedig a Beatlest követő legjobb eladásokat produkálták külföldi zenekarként az amerikai piacon, mégis minden rajongójukra tíz ellenszurkoló jut. A britek petícióval tiltották volna ki az együttest Londonból, az ausztrál rendőrség pedig egy ízben körözési plakátokat is kiadott „a zene ellen elkövetett bűnök” vádjával.

Anttonen tanulmánya szerint a világméretű gyűlölethullám oka egész egyszerűen, a zenekar tökéletes mainstream felfogásában keresendő. A kutatás során Anttonen figyelmes lett rá, hogy a zenekarral kapcsolatos megjelenések hangvétele romló tendenciát mutat, fordított arányban a Nickelback az évek során elért sikereivel.

A kutatás végső konklúziója, hogy a kanadai zenekar egyszerűen túlzott érzékenységgel követi a trendeket, melyek által olyan, a mainstream-nél is mainstream-ebb produkcióvá cseperedett, mely még a tömegek ízléséhez képest is túlontúl sikamlósnak bizonyul.

Címkék: