A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Meghalt a nő, akinek E.T.-t köszönhetjük

2015. november 5., 19:35

Melissa Mathison olyan rendezők nagy dobásainál bábáskodott, mint Steven Spielberg vagy Martin Scorsese. A többek közt az E.T.-t és a Kundunt is jegyző amerikai forgatókönyvíró 65 éves volt.

Melissa-Mathison

65 éves korában, november 4-én, Los Angelesben elhunyt Melissa Mathison, többek közt az E.T. forgatókönyvírója, Harrison Ford egykori felesége – számolt be róla az NME. A Steven Spielberg 1982-es klasszikusáért Oscar-díjra is jelölt Mathison azonban nem csak családi filmekből lehet ismerős. Martin Scorsesevel közös alkotása a 14. Dalai Láma életéről szóló 1997-es Kundun, melynek előkészületei során a forgatókönyvíró maga is közel került őszentségéhez. A filmet követően Mathison aktivistaként több ízben felszólalt Tibet autonómiájának védelmében.

Mandatory Credit: Photo by Harry Myers/REX Shutterstock (622206f) Melissa Mathison and Harrison Ford 'E.T.' Film Premiere, London, Britain - 09 Dec 1982

Kevésbé köztudott, hogy Mathison volt Harrison Ford második felesége, akitől a színész 21 év után, 2004-ben vált el, házasságukból két gyermekük született. A forgatókönyvíró utolsó munkája, a Steven Spielberg rendezésében megvalósuló fantasy-kalandfilm, The BFG 2016 júliusában debütál az amerikai mozikban.

Az IST IST Budapestre is elhozza poszt-punk dalait
máj. 27., 13:33