A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

“Megint szétcsúsztam” – új, magyar nyelvű dal az Anahittől

2021. december 29., 15:48

A The Anahit gyors tempóban hozza új dalait: az októberben debütált Tériszony című kislemezük után a Szétcsúsztam című szerzeménnyel zárják a 2021-es, újdonságokban bővelkedő évüket.

A zenekar korábbi melankolikus zenei világát az idén poposabbra cserélte, sorra jöttek a pörgős, vicces és ironikus hangvételű dalok. A Tériszonnyal kicsit visszavettek a tempóból, visszakacsintottak a gyökerekhez, de a hangszereléssel továbbra is megtartották a popos hangzást.

Második magyar nyelvű dalukkal egy olyan problémakört érintenek, amivel a mai 20-as 30-as generáció gyakran szembesül.

„A korosztályomban sokszor tapasztalom, hogy gyakran érzelmi viharokban vagyunk és közben megpróbáljuk kideríteni, hogy kik is vagyunk valójában. Ugyanakkor igyekszünk anyagilag stabilizálódni, megállni a saját lábunkon. A társadalmi elvárások vagy épp a családi nyomás, hogy mikor lesz már gyereked, mikor lesz már saját autód, saját lakásod stb., ezt az útkereső időszakot borzasztóan stresszessé teszi. Amikor úgy érzed, hogy ez már túl sok, akkor muszáj szétcsúszni a barátokkal… Ezek keserédes pillanatok, de mégis a legszebbek, hiszen úgy tudunk ezekről a problémákról beszélni, hogy mindannyian a saját bőrünkön tapasztaljuk ezt a nyomasztó érzést. Erről szól ez a dal, és az instrumentális környezetet is ennek megfelelően álmodtuk meg a srácokkal” – meséli a dalról Csányi Rita.

A Szétcsúsztamhoz készült videó pontosan ezt a hangulatot adja vissza a síró bohóc személyén keresztül. A klipet ezúttal is Hajba András rendezte.

„Amikor Rita először mutatta meg a dalt nekünk, azonnal egy kép villant be, ahogy egy bohóc, arcán hatalmas festett mosollyal belevigyorog a képedbe, miközben legbelül küzd azzal, hogy a boldogság látszatát keltse. Azt gondolom, hogy ugyanezt az álarcot hordjuk mi is, miközben azt kommunikáljuk a környezetünk felé, hogy minden rendben van, pedig közel sincs így.” – mondja Sashegyi Soma, billentyűs, a klip születésének körülményeiről.

A kiegyensúlyozottság látszatának és a kontrollnak az elvesztése az a lelki állapot, amikor egy este erejéig engedjük magunknak, hogy szétcsússzunk, elengedjük a stresszt, szétessünk, mint egy kártyavár és letöröljük a mosolyt az arcunkról. Az év végi számvetések és újévi fogadalmak idején talán mindannyian találunk erre megfelelő alkalmat.

A zenekar egy nagyon izgalmas és aktív évet zár, és azt ígérik, hogy 2022-ben is sok újdonsággal szolgálnak majd. Jönnek az új magyar és angol nyelvű dalok, sok-sok koncert és felszabadult találkozás a közönséggel.

The Anahit YouTube-csatorna.

Európai koncertkörúton mutatja be az új albumát a Harcsa Veronika-Gyémánt Bálint Quartet
okt. 3., 23:50