A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megjelent a 20. születésnapját ünneplő Beat Dis új albuma – lemezbemutató szombaton az Akváriumban

2023. január 20., 14:34

A 2002-ben alakult, szombathelyi és budapesti kötődésű Beat Dis ennek apropóján arra gondolt, hogy újra felveszi a lantot és méltóképpen megünnepli a jubileumot. A tervezésből cselekvés lett és 8 év után, 2023 januárjában kidobják legújabb albumukat, aminek a Beaten by the Rain címet adták. A lemezbemutató koncert január 21-én, szombat este lesz az Akvárium Klubban.

Az eddig megjelent lemezeik részei a 2000-es évek meghatározó hazai alter-zenei anyagának. Ennek a stílusnak a kedvelői közül ki ne emlékezne a régi, arany vagy ezüst színű, ovális alakú, 256 mbyte-os mp3 lejátszókra, aminek ’alter’ mappájában biztos megtalálhatók voltak a Humanoid és Horror Mirror című számok a Beat Dis-től. A nagyobb ismertséget pedig a 2007-ben megjelent Just Like című dal hozta meg a zenekarnak, amivel együtt összesen 8 dallal pörögtek az akkori Petőfi Rádió rotációjában.

Az idei visszatérésre a zenekar felállásában történtek változások. Az eredeti tagokból Csigó Tamás ének/zeneszerző/producer, Rozmán Zoltán – dob és Gergácz Gábor – gitár maradt a formációban. Az új posztokat Mohácsi Matyi – basszusgitár, Putz Gábor – gitár, Szilágyi Juli – billentyű/vokál tölti be.

Az új, Mertez Kiadó gondozásában megjelent Beaten by the Rain album elkészítése izgalmas feladat volt a zenekarnak, és a lemez lelkületét tökéletesen tükrözik az eddig megjelent, új trackek. A banda ezúttal Puha Szabolcs hangmérnökkel dolgozott a dalokon, melyek közül november 29-én jelent meg legújabb klipes számuk, a Nightmares and Memories:

Valamint az új lemez előfutáraként január 17-én megérkezett az Addiction to Suffering című dalukhoz forgatott mood videó is:

Csigó Tamás, a zenekar frontembere és producere szerint: „az új album erősen emocionális anyag. Néhol kifejezetten nehéz, mély harmóniákkal, melyeket egyedi hangszínek jellemeznek. A ritmus és hangzás tekintetében megjelenik benne a mai modern elektronikus zene, ami vegyül post-punk, gótikus, alternatív zenei hangulatokkal.”

A Beat Dis első albumát már meghatározó masszív hangzás tehát csak tovább ért az idők során, és még mélyebb rétegeket szakít fel 2023-ban.

A zenekar visszatérő koncertje tehát január 21-én lesz az Akváriumban. Jegyek elővételben elérhetők itt!

Előzenekar: The Swamp Creatures.