A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megjelent A Beastie Boys intergalaktikus története

2024. március 20., 11:33

A Faith No More képes testamentuma után megjelentette új zenekaros képregényét a Konkrét Könyvek KiadóA Beastie Boys intergalaktikus története egy 80 oldalas képregény, aminek minden rendes Beastie Boys-rajongó polcán ott a helye!

Beastie Boys 1981-ben alakult New Yorkban a The Young Aborigines hardcore-punk banda romjain. Zeneileg fokozatosan a hiphop irányába tolódtak el, amivel párhuzamosan a tagság is átalakult. Végül a magot hárman alkották: Adam „MCA” Yauch (vokál, basszusgitár), Michael „Mike D” Diamond (vokál, dob, programozás) és Adam „Ad-Rock” Horovitz (vokál, gitár).
A több mint harmincéves működésük során olyan elsőosztályú rap-előadókkal fociztak egy ligában, mint a Run DMC, LL Cool J, a Public Enemy vagy Ice-T. A csúcsra elsősorban Adam „MCA” Yauch széles spektrumú látásmódja és kísérletező zenekari víziója juttatta a Beastie Boyst, ám a nagy menetelésnek 2012-ben sajnos vége szakadt. A zenész, társadalmi aktivista és független filmes MCA meghalt torokrákban, és ezzel a Beastie Boys befejezte aktív működését. Mike D és Ad-Rock 2018-ban megjelentették a beszédes című Beastie Boys Book életrajzot, majd 2020-ban Spike Jonze rendezésében elkészítették a könyv stand up comedy-be oltott dokumentarista filmverzióját, a Beastie Boys Story-t, szépen elkötve ezzel minden BB-szálat.

Jelen képregény főhajtás e zenekar előtt, igaz történetét Dudich Ákos ex-zenei újságíró, fordító és könyvkiadó szedte össze, az izgalmas, 80 oldalas forgatókönyvet pedig Szemán Ábris képregényrajzoló keltette életre.

Ne keresd a könyvet, itt van: https://konkretkonyvek.com/termek/a-beastie-boys-intergalaktikus-tortenete/
Itt pedig a Faith No More-képregény, ha anno lemaradtál róla: https://dudichakos.com/termek/a-faith-no-more-kepes-testamentuma/

Szerző:
Hálószoba aréna rock – Des Rocs rock’n’roll bulija az Analog Music Hallban
ápr. 22., 19:28
Legyél részese a Sziget körforgásának!
ápr. 21., 23:38
Talponálló | 2024.04.19. (Podcast)
ápr. 21., 10:42