A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megjelent a Bëlga új nagylemeze, a Csumpa

2017. december 6., 23:11

Csumpa címmel december 6-ától, azaz mától elérhető a MOL kutak polcain (megfelelő mérettel rendelkező hallgatóknak) a Bëlga új albuma, a Csumpa. A lemez szereplői nem kitalált személyek, az LP teljes anyagát valódi események ihlették. Vigyázat, felnőtt tartalom!

Az új nagylemez sűrített klasszikus Bëlga hangzásával minden koncepciót mellőz. Benne van minden, ami szem-szájnak ingere, a palacsintától a rendszerváltásig. Különleges Ë2017 összetevője miatt komoly függőséget, vagy intoleranciát okozhat!

  „A Csumpa egy klasszikus Bëlga lemez, ami azt jelenti, hogy nem tematikai, vagy zenei koncepciólemez, hanem sokféle műfaj és téma jellemzi. A rendszerváltás krónikája, a Tértivevény szó etimológiája utáni égő vágy megzenésítése, a palacsintakészítés liturgiája, a gagyi esztétikája, a piálás „piadesztára” emelése, a csip-csup ügyek dramatizálása mind-mind olyan témák, amiket csak itt, csak most, csak mi érthetünk igazán az egész világon, és amik miatt a Csumpa hallgatása közben szinte végig különlegesnek és egyedülállónak érezhetjük magunkat” – mesélik a szerzők.

A Pia című dalhoz klip is készült, az Aranyéletből ismert Olasz Renátó rendezésében. A felvétel alatt komoly kötődés alakult ki a zenekar tagjai és az élő állatok között. A videokliphez a zenekar egy nyilatkozatot is kiadott:

„A klipben szereplő nyulak a forgatás alatt napi kalóriaszükségletüknek megfelelő ellátásban részesültek. Az zenekar tagjainak nyuszi jelmezei állatkísérletektől mentes, 100% műszálból készültek.”

Alább pedig meghallgatható a teljes album, amelynek dalai a legváratlanabb pillanatokban természetesen az Open Air Rádióban is megszólalnak.

Weboldal.

Facebook oldal.

Instagram

Címkék: , ,