A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megjelent a Giant Rooks új lemeze, amit Budapesten is bemutatnak

2024. február 26., 17:58

A német indie-rock zenekar tavalyi Sziget fesztiválos fellépése után önálló magyarországi koncerttel tér vissza, március 23-án, a Dürer Kertben is bemutatja How Have You Been? című új albumát.

A zenekar 2015-ös megalakulása óta Frederik Rabe (ének), Finn Schwieters (gitár), Luca Göttner (basszusgitár), Jonathan Wischniowski (billentyűs hangszerek) és Finn Thomas (dobok) olyan slágerekkel hódították meg az indie színteret, mint a Wild Stare és a Morning Blue. Debütáló albumuk, a Rookery (2020) több mint 200 millió streamelést gyűjtött össze, és a német albumlisták 3. helyéig jutott. 2022-ben a zenekar kiadta eddigi legnagyobb dalát, a Tom’s Dinert, az AnnenMayKantereit-tel közösen, amely világszerte listavezető lett, és több mint 3 milliárdszor streamelték (és az Open Air Rádióban is hallhatjátok időnként).

A Giant Rooks most folytatja útját várva várt második albumuk, a How Have You Been? megjelenésével. Az album címe egy egyszerű, de elgondolkodtató kérdést tesz fel, mély és őszinte hangot megütve, amely a zenekar fejlődését és érettebb hangzását mutatja. A Morning Blue, a Bedroom Exile és a Somebody Like You és a For You című számok már korábban megjelentek, február elején pedig végre a teljes album is elérhetővé vált.

A 14 számos album könnyedén szövi össze a felemelő dallamokat és a melankolikus pillanatokat, kiváló kísérőzene, hogy velünk tartson 2024-ben, hamarosan pedig Sziget fesztiválos fellépésünk után, ismét megtapasztalhatjuk milyen is a Giant Rooks energikus koncertje.

Giant Rooks jegyek ITT

fotó: Timothy Schaumburg