A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megjelent a hamarosan nálunk is fellépő Makaya McCraven új albuma

2022. október 3., 23:58

Megjelentette legújabb lemezét a magyar származású chicagói jazzdobos, zeneszerző és producer, Makaya McCraven. Az In These Times című albumot a hazai közönség hamarosan élőben is hallhatja, mivel McCraven november 13-án a Müpa színpadán ad koncertet.

A megjelenéssel egy időben egy vizuál is megjelent a So Ubuji című dalhoz, ami a harmadik az albumról a Seventh String és a Dream Another után. A videót ezúttal is Nik Arthur rendezte, és a végeredmény ismét a mozgóképek meghatározó elődjének számító zoopraxiscope nevű eszközt idézi, akárcsak az említett két szerzemény esetében.

A friss lemez 11 dalát a különböző kulturális küzdelmek mellett Makaya személyes tapasztalatai inspirálták. Az album anyaga hét év alatt állt össze, miközben a tehetséges zenész számtalan más új anyagot is kiadott. Az In These Times felvételein több mint egy tucat zenész és kreatív partner működött közre, többek között Jeff ParkerJunius PaulBrandee YoungerJoel Ross és Marquis Hill. Zenéjét öt különböző stúdióban és négy élő előadói térben rögzítették, az utómunkára pedig Makaya McCaven otthonában került sor. Az albumon a művész védjegyének számító organic beat zenei hangzás elegyedik a szimfonikus zenekari hangszereléssel. Mindez producerként és zeneszerzőként is nagy mérföldkő McCraven számára.

A teljes albumot itt hallgathatod meg.

Lemezbemutató koncert: november 13, Müpa

Fotó: Sulyiman