A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megjelent a Memento Mori, a Depeche Mode 15. nagylemeze

2023. március 24., 10:16

Utoljára 2017-ben jelent meg Depeche Mode album (Spirit), aztán sajnálatos módon elhunyt Andy Fletcher, és maradtak ketten, Martin Gore meg Dave Gahan, amire nyugodtan mondhatjuk: a központi mag. Ők ketten készítették el a Depeche Mode 15. nagylemezét, a Memento Morit, úgyhogy már csak ezért is előzte meg a szokottnál is nagyobb várakozás az új albumot.

Az előzetesen megjelent két szám közül az első, a Ghost Again szinte ellenállás nélkül ment át mindenkinél, ám a folytatás, a My Cosmos is Mine már kiváltott némi fanyalgást, mondván, hogy ez egy tipikus töltelékszám. Amivel történetesen kezdődik a nagylemez, tölteléket pedig viszonylag ritkán raknak egy nagylemez elejére. Nem is töltelék a My Cosmos Is Mine, sőt tök jó, hogy ezzel a súlyos darabbal indul a lemez, mert a mélyből jövünk felfelé, ott is kell tehát kezdeni.

A lemezről egyelőre nem állítanánk semmit, de első hallgatásra kifejezetten bizakodóak vagyunk, mert szeretnénk újra meghallgatni, és az előzetes két számmal is kimondottan elégedettek voltunk. De nem is szaporítjuk tovább a szót, íme a 15. Depeche Mode lemez, a Memento Mori:

Nyomoz a német rendőrség, hogy kiderítsék, Roger Waters náci-e vagy sem
máj. 28., 16:50