A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megjelent A síksági indiánok kultúrája című kötet – könyvbemutató szerdán az Írók boltjában

2022. november 15., 22:29

Az amerikai őslakos felmenőkkel bíró Bad Hand, aki író, előadó, történész, kézműves, művész, modell, színész és kaszkadőr, eddig több mint 40 indián témájú mozifilmhez, tévéfilmhez, illetve dokumentumfilmhez adta a nevét, valamint minden évben előadásokat tart szerte az Egyesült Államokban, a Hawaii őslakos iskoláktól kezdve a New York-i Természettörténeti Múzeumig. A síksági indiánok kultúrája című – mondjuk így – hiánypótló kötete most jelent meg Konkrét Könyvek kiadásában, bemutatója pedig 16-án szerdán lesz délután 5-től az Írók boltjában.

Bad Hand szenvedélye és küldetése, hogy tudását és tapasztalatait megossza az erre fogékony emberekkel, és életre keltse a Nagy Síkságot hajdan benépesítő színes kultúrát. Tudása nemcsak a síksági indiánok kultúrája tekintetében felbecsülhetetlen, hanem abban is, hogyan kell életre kelteni a múltat és színessé, tapinthatóvá tenni azt a mai emberek számára.

Ez a gazdagon illusztrált különleges kiadvány a 19. századi síksági indiánok kultúrájának bemutatásához és a nomád élet mindennapjainak érzékeltetéséhez bő teret enged a legfrissebb kutatások eredményeinek és autentikusan elkészített replikák színes fotóinak is a korabeli feljegyzések, festmények és dagerrotípiák mellett. A szerző igen átfogó módon mutatja be a legfontosabb törzseket, többek között a feketelábúakat, sájeneket, komancsokat, varjakat, hidatszákat, mandanokat és lakotákat. Továbbá a síksági indiánok mindennapjaira jellemző személyes megfigyeléseit és tapasztalatait is megosztja, legyen szó ételekről, táncokról vagy a spirituális hitvilágukról.

Ő az itt jobbra:

Facebook-esemény

„A nők a nyári világrészek” – Csoóri Sándor-verset zenésített meg Csorba Lóci
szept. 21., 15:18
Krém | 2023.09.14. (Podcast)
szept. 16., 20:46