A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megjelent a Stay Brutal! című metálantológia, ami nem csak metál

2023. május 7., 17:13

Hétfőtől a könyvesboltokban a Cserna-Szabó András szerkesztésében készült Stay Brutal! című szépirodalmi válogatás. 21 metáldal – 21 írás a metálról. Meg egyebekről.

Cserna-Szabó András 21 szerzőt (írót, költőt, műfordítót stb.) kért fel, olyanokat, akikről feltételezte ő és a kiadó, hogy valamilyen viszonyban vannak a metállal, hogy ugyan írják már meg, pontosan milyenben. A szerzők küldhettek bármit (novellát, tárcát, vallomást, emlékiratot, lemezkritikát, esszét, tanulmányt, naplót, koncertriportot), csak próza legyen és a metálról szóljon. Ennek megfelelően e kötet meglehetősen sokszínű lett, és a 70-es évektől egészen napjainkig végigköveti a műfaj útját. Szóval ez a könyv a metálzene egy lehetséges története. Egy speciálisan magyar és irodalmi szemszögből.

A könyv bemutatója május 13-án, szombaton lesz a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron, ahol a rendezvény történetének első irodalmi-zenei műsorát szervezik a metálzene köré, és amihez a Diabolus in Musica adja a zenei hátteret.

Facebook-eseményoldal

Ne keresd a könyvet, mert itt van!

A Balaton Sound nagyszínpada hatalmas ledfallal és lenyűgöző vizuállal várja a fesztiválozókat
jún. 7., 19:02
Gigantikus Utas és holdvilág előadás-sorozat a Trafóban
jún. 7., 17:48