A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megjelent az Ibeyi harmadik nagylemeze

2022. május 9., 8:24

2021 elején az afro-kubai-francia ikrek, Lisa-Kaindé és Naomi Diaz, vagyis az Ibeyi tagjai visszatértek londoni stúdiójukba, hogy elkezdjenek dolgozni harmadik stúdióalbumukon. A világban uralkodó káosz elől az elődeik ősi tanításai felé fordultak, hogy újra mozgósítsák pozitív energiáikat. Az alkotómunka gyümölcse immár mindenki számára elérhető: megjelent a duó harmadik nagylemeze Spell 31 címmel.

Elődeihez hasonlóan az új album 10 dalában is a joruba népzene, a pop, a soul és a hip-hop mesteri elegye dominál. Az Ibeyi 2015-ben jelentette meg első nagylemezét, melyen a nőiség, a rasszizmus és az aktivizmus témáit boncolgatta, ezzel elnyerve többek között Beyoncé, Prince és Adele tetszését is. Ezt követte 2017-ben az Ash, melyen Michelle Obama mellett Kamasi Washington és Meshell Ndegeocello is közreműködött, és az az album 2019-ben itthon Fonogram-díjat is nyert. Itt a fókusz a családi történelemre, a halálra és a származásra került át. A legfrissebb kiadványon saját elmondásuk szerint őseiktől merítették az erőt és a varázslatot. A végeredményből a Made of Gold, a Sister 2 Sister, a Lavender & Red Roses és a Rise Above című szerzeményekkel adtak kóstolót.

A dalszerzési, produceri és felvételi munkálatok zömét az ikrek ezúttal is saját maguk oldották meg, régi barátjuk, Richard Russell segítségével, és olyan együttműködőkkel, mint Jorja SmithPa SalieuBERWYN, vagy éppen a szüleik.

Címkék:
Egy hónap és itt a VOLT
máj. 20., 11:33