A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megjelent az új Future Islands lemez, amit a zenekar egy új klippel is megfejelt

2024. január 31., 15:25

Január 26-án megjelent a Future Islands új, sorrendben hetedik nagylemeze People Who Aren’t There Anymore címmel. A 12 dalos anyag az egy új fejezetet nyit meg a két évtiezed megalakult és folyamatosan új utakat kereső amerikai zenekar számára.

Míg a múltban az egyre energikusabb himnuszokra törekedtek, ezúttal inkább befelé fordultak. Olyan dalokat szerettek volna írni, amiknél minden egyes lélegzetvételnek, szótagnak és cintányércsattanásnak súlya van. Ettől függetlenül persze a szokásos hangzásvilág és lendület jellemzi a zenekar új lemezét. Ahogy a The Guardian is megírta: „visszahozzák a tánctérre a könnyeket”. Érdekesség az album címével kapcsolatban, hogy azt egy mexikói művész, Beedallo Fading Memory of a Face (Egy arc halványuló emléke)  című képe inspirálta, és maga a festmény került a borítóra is.

Pár nappal a lemez megjelenése után még egy újdonsággal is jelentkezett a Future Islands. Megosztották The Thief című daluk videóklipjét, amit Ivana Bobic rendezett. Új turnédátumokat is bejelentettek a már meglévő koncertek mellé.

A Warpaint egy új meglepetés dallal ünnepli meg 20 éves fennállását
febr. 18., 9:14