A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megjelent Baksa-Soós Attila egyedi kiállítású Rockopera című könyve

2022. március 24., 15:40

Az alkotópáros, Baksa-Soós Attila, író-zenész, a Rühös Foxi és a Wake Up 1230 zenekarok alapítója és énekese, valamint Szecsanov Martin, operatőr-rendező három évig dolgoztak egy nagyjátékfilm forgatókönyvén, melyből film végül nem készült. Baksa-Soós Attila, aki többek között a Rocklitera-sorozat, a Tempo és több szürreális regény szerzője úgy döntött, könyvet ír a történetből. A Rockopera című kötet, a Tarandus kiadó gondozásában, Kossuth Lajos halálának évfordulóján, március 20-án látta meg a napvilágot. Az időzítés nem véletlen, hiszen a történet szorosan kapcsolódik Kossuth utóéletéhez.

„A mindenkori hatalom, művészethez való viszonyát tettük egy humoros boncasztalra” – mondja a szerző. Az alkotók viszont gyorsan hozzá is teszik: „Nekünk egyetlen díjunk sincs, szóval hívjatok csak minket szimplán Attilának és Martinnak”.

Baksa-Soós Attila és Szecsanov Martin a könyvből származó bevételből, az egy évvel ezelőtt elhunyt fiatal zenész emlékére létrehozott Siklósi Őrs alapítványt kívánja támogatni, mely fiatal zenekaroknak segít a pályakezdésben.

A kötet megvásárolható a nagyobb könyvesboltokban, online és közvetlenül a kiadótól itt.

Könyvbemutatók áprilisban várhatók.

Szinopszis

A Rockopera eredetileg egy nagyjátékfilm forgatókönyvként íródott. Edi, a kiszámíthatóan zűrös rocksztár-akarok-lenni életművész vezeti végig az olvasót a generációkon átívelő emberi kapcsolatok szövetén. A humor kémiai kölcsönhatásba lép a szerelemmel, a társadalmi szabályok abszurd színjátékával, hogy végül fordulatokban gazdag összképpel szolgáljon a mindenkori hatalom és a művészet egymáshoz való viszonyáról. Egy olyan történet, amely a valóságból merít, de ennek akár az ellentétes kijelentése is igaz lehet, hiszen, ahogy a Rockopera rögtön az első oldalon megszólít minket: „ez lehet akár egy mai történet, mert a körforgás nem tágít”.

Rockopera
Írta: Baksa-Soós Attila
Kiadó: Tarandus kiadó
Kötés: Puhatáblás, ragasztókötés
Oldalak száma: 188 oldal
Súly: 140 gr
Kiadás éve: 2022

SzínházTV: a színház Netflixe – új évad október 1-jétől
szept. 30., 11:12