A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megjelent Bödőcs Tibor új könyve, a Prímszámok hóesésében

2023. november 19., 0:32

A szerző negyedik könyvében „miniatűröket”, azaz rövid, de igen velős írásokat olvashatunk, világunk tragikomikus leképeződéseit.


Bödőcs Tibor új könyvének „miniatűrjeiből” mozaikszerűen rajzolódik ki jelen világunk tragikomikus képe. Groteszk Buddha-tanmeséktől a XX. század szörnyűséges történelmét felvillantó történeteken, valamint egy fiktív filozófiatörténeten, sőt napjaink háborús borzalmain át jutunk el az abszurd, mai magyar valóságig… és tovább (egészen bolygónk fekete humorral elképzelt sorsáig).
A szerző részben nagy írók nyomdokain halad fékezhetetlenül (Karinthy, Mrożek, Harmsz, Kafka, Hašek, Örkény stb.), máshol meg találgathatunk, hogy a senkivel sem összetéveszthető bödőcsi rafinériával épp kit-mit parodizál mindabból, amit még lehet egyáltalán. Bár… ő éppenséggel megmutatja azt is, hogy a paródia paródiája is parodizálható bátran, szabadon, vadul.

Bödőcs Tibor. 1982-ben született Zalaegerszegen. Humorista. Elmúlt negyven. Nem sütis, leveses.

„Számonkérte egyszer Buddhát a tanítvány:
– Mester, te azt mondtad, ha elég hosszan nézek egy tyúkot, még az is lehet, hogy tigrissé változik. Nem változott. Pedig mióta nézem már!
– Mióta nézed már? – kérdezte Buddha.
A tanítvány megvilágosodott.”

Ne keresd a könyvet, itt van.

BUDAPEST TELI VAN FALUVAL – INDUL A RADNÓTI SZÍNHÁZ PODCAST-SOROZATA
nov. 20., 16:45