A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megjelent Elon Musk életrajza

2023. november 7., 23:18

A zsenik életrajzírójaként emlegetett Walter Isaacson olyan lángelmék életébe ásta már bele magát, mint Steve Jobs, Leonardo Da Vinci vagy Albert Einstein. Új könyvének megírása előtt két éven át követte korunk egyik legellentmondásosabb innovátorát, együtt végigjárták Musk gyárait, beült a megbeszéléseire, meginterjúvolta családtagjait és az ellenségeit.
Így a könyv különleges betekintést nyújt Elon Musk sikereinek és kudarcainak történeteibe.

Walter Isaacson eddigi munkáihoz méltó alapossággal írta meg Elon Musk történetét, amelyben egészen közelről ismerhetjük meg az embert, aki elképesztő álmainak megvalósítása érdekében megszegte szinte az összes létező szabályt, aki segített átevezni a világot az elektromos járművek, a magán űrkutatás és a mesterséges intelligencia korszakába. És persze még a Twittert is megvette.
Gyerekkorában rendszeresen bántalmazták társai, de excentrikus apja is erősen nyomott hagyott pszichéjén. Kemény, de sebezhető fiúvá, majd férfivá vált, aki hajlamos volt a hirtelen, Jekyll és Hyde-szerű hangulatingadozásokra. Rendkívül magas kockázattűrő képessége, erősen konfliktusos és gyakran mániákus viselkedése, már-már földöntúli küldetéstudata és érzéketlensége időnként pusztító volt a környezete számára.
Isaacson két éven át követte Muskot, így könyve soha nem látott közelségből vizsgálja meg, hogy Musk démonjai vajon zálogai-e az innovációnak és a kreativitásnak.

Ne keresd a könyvet, itt van.