A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megjelent Yungblud harmadik nagylemeze, amire még Robert Smith is az áldását adta

2022. szeptember 4., 15:47

Robert Smith engedélyére természetesen szükség volt, mert a cím nélküli harmadik YUNGBLUD nagylemez friss slágere (Tissues) a The Cure Close To Me-jének hangmintájára épül. Az album egyébként tegnapelőtt, szeptember 2-án, pénteken jelent meg. A brit énekes-dalszerző úgy jellemzi a nagylemezt, mint egy új korszak nyitányát.

„Akit most láttok, ő egy új YUNGBLUD. A Tissues videójában táncolok, suhanok – szerettem volna vizuálisan is megjeleníteni a dal üzenetét. Ez pedig nem más, mint a boldogságnak, az eufóriának, és annak az érzésnek a keveréke, ami akkor tör rád, amikor végre mindent kurvára el tudsz engedni” – mesél legfrissebb, az albummegjelenés napjára időzített klipjéről Dominic Harrison, azaz YUNGBLUD. A videót Charlie Sarsfield rendezte, aki korábban többek között olyanoknak rendezett klipet, mint Stomzy vagy Sam Fender. Nem ez az egyetlen dal egyébként az új lemezről, amelyhez klip készült: a Don’t Feel Like Feeling Sad Today, a The Funeral, és a Willow Smith-szel közös Memories is kapott egy-egy videót, csak rendezőktől.

Nem Robert Smith az egyetlen, aki elismerően nyilatkozott YUNGBLUD eddigi munkásságáról: Mick Jagger  szerint végre valaki életet lehel a kortárs rockba, Dave Grohl szerint megállíthatatlan erő lakozik benne, míg Ozzy Osbourne pedig bevállalta, hogy feleségével együtt szerepeljenek a The Funeral klipjében.

Harrison persze nemcsak az élő legendák szívébe lopta be magát: igazi Z-generációs rock n’ roll ikon vált belőle az évek során. Ellenvéleményekkel és következményekkel nem törődve áll ki a kirekesztettek mellett, legyen szó azokról, akik nem találják a helyüket a gimiben, marginalizált társadalmi csoportokról, vagy azokról az LMBTQ+ fiatalokról, akik valamiért nem vállalhatják fel önmagukat. YUNGBLUD számára fontos, hogy helyettük is hallassa a hangját, ha már egyszer lehetősége van rá. A közönsége pedig meg is hálálja mindezt, hiszen az énekes világszerte telt házas turnékon és fantasztikus fesztiválfellépéseken van túl. És ez még csak a kezdet! YUNGBLUD hamarosan újra útra kel: lesz néhány fellépése észak-amerikai lemezboltokban, majd szeptember 8-án a Los Angeles-i Sunset Boulevard három ikonikus helyén, a The Roxy-ban, a Whiskey a Go-Go-ban és a The Viper Roomban lép fel egymás után, az eseményt pedig streameli majd az Amazon Music live.