A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Meglepetés! Krist Novoselic Pearl Jam és Soundgarden tagokból verbuvált új zenekart

2022. április 12., 17:02

Krist Novoselic még februárban tett említést arról egy interjúban, hogy állítólg létezik egy új zenekar, aminek ő a vezetője, és ami részben a grunge hőskorának tagjaiból áll, a Nirvana basszusgitárosa mellett olyan zenészekből, akik a Pearl Jamben és a Soundgardenben játszanak. Aztán most meg szinte a semmiből, teljesen váratlanul megjelent a 3rd Secret nevű zenekar bemutatkozó nagylemeze.

A Nirvana egykori basszusgitárosa a zenekar megszűnése óta nem túl sok emlékezetes dolgot csinált, se az Eyes Adrift, se a Sweet 75, se a Flipper és a legutóbbi Giants In The Trees (ami még létezik) sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, és ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy ezek nem jó zenék, de nem ütöttek nagyot és nem kavartak fel semmilyen állóvizet. Hanem csak voltak, megtörténtek, majd elmúltak. Úgyhogy a fő kérdés most az, hogy a 3rd Secret nevű új zenekarával Novoselic-nek sikerül-e nagyot gurítani. Az alkotótársak megvannak hozzá.

A zenészek egyik fele a 2000 előtti grunge ikonjai: Novoselic mellett a Soundgarden gitárosa, Kim Thayil és a Pearl Jam Soundgardent is megjárt dobosa, Matt Cameron játszik a 3rd Secret nevű supergroupban. A három legendát három kevésbé ismert tag egészíti ki: a gitáros Jon ‘Bubba’ Dupree és két énekes, Jillian Raye (aki Novoselic társa a Giants In The Trees-ben is) meg Jennifer Johnson.

A 3rd Secret debütáló albuma különösebb bejelentés nélkül  jelent meg április 11-én. A 11 számos album elég változatos, a hatások is több irányból érkeztek: a klasszikus grunge meg alternatív rock persze alap, ehhez jön még némi folk, indie rock, mocsár blues és hard rock hatás. A zenekar nevét viselő nagylemez egyelőre csak digitálisan érhető el. Megvásárolható az Amazonon, vagy streamelhető a Spotifyon és a YouTube-on, és hamarosan elérhető lesz az Apple Musicon is. Az album fizikai formátumban való megjelenéséről egyelőre nincs szó.

A 90-es évek alternatív rockja előtt tiszteleg az MGMT
nov. 30., 16:57