A fesztivál rádió.
Egész évben zene.

 

Open Air Rádió

Megmentenéd a magyar hip-hopot? Itt az alkalom

2016. augusztus 24., 14:14

A magyar hip-hop annak ellenére él s virul, hogy olybá fest utánpótlás híján legkevesebb egy generációnyi rajongót veszít. Csütörtökön Budapesten a koravén műfaj két, talán legkelendőbb képviselője bizonyítja be: ideig-óráig, de még mindannyiunkból lehet az agglomeráció panelrengetegében élő, talajtalan fehér fiatal.

2016-ban a Helyzetre adott érvényes válasz nélkül a magyarországi hip-hop megmaradt önmaga reprodukálásának, olyan valós térben, ám idő nélkül játszódó könnyűzenei eseményeknek ágyazva meg, mint a Hősök és Sub Bass Monster közös koncertje. A Park-fellépés betudható afféle erődemonstrációnak is, elvégre az önmagukat komolyan vevő előadók két zászlóshajójáról van szó, akik külön-külön is képesek érdemi tömegek megmozgatására.

Kétség nem férhet hozzá, hogy Sub Bass Monster régi bútordarabhoz méltó módon hozza majd azt a balkán értelmezést, mely miatt 1998 óta nyugodalmas lemaradással szeparálja magát a világ többi részétől, míg a Hősök triója másfél évtizede változatlan, garázshangzású dalaival idézi meg az ezredforduló feledhetetlen hangulatát. A veszélyesen közeledő hip-hop gálához szerencsére a két csapat már hét évvel ezelőtt leforgatta a tökéletes és esszenciális ajánlót, melynek minden egyes hangját, minden képkockáját a mai napig bárki ígéretnek veheti.

A Hősök és Sub Bass Monster augusztus 25-én koncertezik a Budapest Parkban.